Klaudia Goncalves Kultúra Rôzne Správy

Počasie mení plány: Jarná edícia Fraštackého trhu sa prekladá o dva týždne

Vzhľadom na nepriaznivú predpoveď počasia a výrazné ochladenie boli organizátori jarnej edície Fraštackého trhu nútení akciu presunúť na iný termín.

Ilustračný obrázok k článku Počasie mení plány: Jarná edícia Fraštackého trhu sa prekladá o dva týždne
24
Galéria
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Už po niekoľkýkrát sa vo Františkánskom parku pri Vlastivednom múzeu v Hlohovci uskutoční Fraštacký trh – príjemné stretnutie predajcov a návštevníkov pri dobrom jedle, káve, handmade produktoch, sprevádzané kultúrnym programom.

Pôvodne sa jarná edícia Fraštackého trhu mala uskutočniť v sobotu, 4. mája 2019 od 9:00 hod. v areáli parku u Františkánov. Z dôvodu nepriaznivého počasia sa organizátori rozhodli akciu preložiť na nový termín, a to 18. mája.

Pre maškrtné jazýčky budú aj tentokrát pripravené burgre, koláče, vínko, aj kávička. Podľa informácií od usporiadateľa, na jarnom trhu sa zúčastní viac ako 40 predajcov a pripravený je zaujímavý hudobný a sprievodný program.

„Tento rok to vyzerá na rekordnú účasť predajcov, uvidíme či padne rekord aj v návštevnosti trhu,“ uviedol Peter Kolišťánik, organizátor podujatia. Aby rekordnú účasť neovplyvnilo škaredé počasie, rozhodli sa organizátori podujatie presunúť o dva týždne. „Nechceme, aby dážď znehodnotil predajcom tovar, ani aby kvôli zime a dažďu utrpela návštevnosť podujatia,“ informoval Kolišťánik.

Tak dúfajme, že zmena termínu podujatiu prospeje a návštevníci si budú môcť užiť príjemný slnečný deň.

Vo fotogalérii sa môžete pozrieť, ako vyzeral jarný Fraštacký trh po minulé roky.

Atmosféra jarného Fraštackého trhu zachytená na FOTKÁCH
24
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM