Zuzana Jakubičková Samospráva

Po zdrvujúcej kritike NsP vyhadzov: Bobák so Slovákom v dozornej rade skončili

Poslanci Mestského zastupiteľstva, Miroslav Bobák a Peter Slovák, dostali koncom januára veľmi prekvapujúci list. Podľa neho sú odvolaní z dozornej rady Nemocnice s Poliklinikou. Oficiálne dôvody odvolania však ani jeden nepozná. Kde je teda pravda?

Ilustračný obrázok k článku Po zdrvujúcej kritike NsP vyhadzov: Bobák so Slovákom v dozornej rade skončili
Foto: Zuzana Jakubičková / Zdroj: Dnes24.sk

Obsah doporučeného listu mal takéto znenie. „Na základe rozhodnutia Valného zhromaždenia spoločnosti Nemocnica s Poliklinikou, s.r.o., konaného 4. decembra 2012 ste boli v súlade s platnými ustanoveniami spoločenskej zmluvy spoločnosti odvolaný z funkcie člena dozornej rady spoločnosti s okamžitou platnosťou a účinnosťou, t. j. dňom 4. decembra 2012. Za spoluprácu Vám ďakujem.“ podpísaný Jozef Sobotovič, konateľ NsP.

Miroslav Bobák si o odvolaní myslí svoje. Ako sám povedal: „Zrejme ma odvolali preto, že som si vyžiadal a dovolil ako člen dozornej rady nahliadnuť do dokumentov NsP. A možno aj preto, že som sa na mestskom zastupiteľstve pýtal na pôžičky tretích subjektov voči NsP, ktoré boli uzavreté na rok a väčšina z nich bola už po splatnosti. A možno aj preto, že takých ako ja, ktorí si povedia svoj názor a chcú vedieť pravdu, takých v tejto partii nepotrebujú“.

Peter Slovák tiež nepozná dôvody svojho odvolania. K jednému dôvodu sa však dopátral. Dostal ho priamo od primátora Petra Dvorana. Podľa primátorových slov sa majú v NsP uplatniť úsporné opatrenia a šetrenia, a to je teda dôvod jeho odvolania.

Peter Slovák však neverí, že to je pravý dôvod. „Ide zrejme o politické a osobné zákulisné hry adresované voči niekomu, ktoré sú na škodu politickej kultúry a zodpovednosti voči občanom tohto mesta“, vyjadril sa poslanec Slovák.

Najviac zaujímavé sú na celom probléme dátumy, ktoré absolútne nesedia. Podľa doručeného oznámenia nie sú členmi dozornej rady od 4.12.2012. Odvolanie bolo ale podpísané konateľom NsP 5.12.2012! V ten istý deň, 5.12.2012, nahliadol Miroslav Bobák do dokumentov NsP.

Viac o tejto téme sa dočítate v aktuálnom čísle Fraštackých novín (článok Nepohodlní?!)

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM