Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Po požiari opäť v prevádzke: Činnosť mestskej ČOV je opäť obnovená

Mestská čistička odpadových vôd je po požiari zo začiatku týždňa opäť v prevádzke.

Ilustračný obrázok k článku Po požiari opäť v prevádzke: Činnosť mestskej ČOV je opäť obnovená
5
Galéria
Zdroj: HAZZ Trnava

Mestská čistiareň odpadových vôd v Hlohovci je požiari, ktorý ju zachvátil v noci z nedele na pondelok opäť v prevádzke. Informovala o tom radnica mesta Hlohovec na svojom webe.

„Technikom sa podarilo spojazdniť staršie záložné dúchadlo a obnoviť proces biologického čistenia vody. V nasledujúcich týždňoch bude realizovaná inštalácia nových dúchadiel tak, aby bola zabezpečená plná prevádzka ČOV,“ uviedla radnica.

Požiar bol ohlásený krátko pred 5:30 hod., dôvodom požiaru boli pravdepodobne technické príčiny. Podľa informácií z KR HaZZ Trnava horeli dúchadlá na okysličovanie vody a došlo aj k poškodeniu budovy, v ktorej sa nachádzajú. Odhadovaná škoda bola 100 000 eur.

„Čistiareň aktuálne funguje, stále však neprijíma odčerpaný obsah žúmp dovezený fekálnymi vozidlami. Kvalita vypúšťaných odpadových vôd je stále prísne sledovaná a je v predpísaných normách. Požiarom spôsobené škody nemajú žiadny dopad na obyvateľov Hlohovca. Konateľ MČOV medzičasom zabezpečil výrobu a dodanie nových dúchadiel,“ informovalo mesto Hlohovec.

Hasiči v akcii: V Hlohovci horela čistička odpadových vôd
5
Galéria
Zdroj: HAZZ Trnava
Zdroj: Mesto Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM