Erik Bojničan Rôzne

Plaváreň a wellness v Hlohovci? Takéto aktuálne informácie prezradil primátor!

Hlohovčania v súčasnosti kvôli kúpaniu musia navštevovať iné mestá. Plánovaná plaváreň by mala tento stav zmeniť. Prečítajte si o nej aktuálne info.

Ilustračný obrázok k článku Plaváreň a wellness v Hlohovci? Takéto aktuálne informácie prezradil primátor!
4
Galéria
Zdroj: TASR

Mestské zastupiteľstvo v Hlohovci dalo zelenú výstavbe plavárne a welnessu ešte v máji minulého roka. Podľa dokumentu, ktorí v tom čase schválili mestskí poslanci, výstavba mestskej plavárne má byť realizovaná v areáli kúpaliska na okraji Zámockej záhrady a termín ukončenia výstavby je najneskôr do 30. júna 2018. Podľa aktuálneho vyjadrenia primátora Miroslava Kollára, by sa však Hlohovčania mohli dočkať aj skôr.

Hlohovský primátor informoval na ostatnom zasadaní mestského parlamentu o jeho stretnutí s investorom. „Má vydané územné rozhodnutie, pripravuje projekt na stavebné povolenie. Tento týždeň tam realizovali prieskumné geologické vrty, kvôli hladine spodných vôd a statike budúceho objektu,“ povedala hlava mesta.

„Práce prebiehajú podľa plánu. Podľa informácií investora by v druhej polovici februára mal byť schopný potvrdiť finálny termín začatia stavby,“ uviedol M. Kollár. Primátor ďalej uviedol, že pokiaľ investor vybaví všetko tak, že na jar začne stavať, plaváreň bude v decembri otvorená.

Návrh úpravy zmluvných vzťahov v súvislosti s vybudovaním a prevádzkovaním stavby „Mestská plaváreň a wellness“, ktorý schválili poslanci v minulom roku, obsahuje aj informácie o tom, čo všetko má byť v plavárni k dispozícii.

Nová plaváreň má pozostávať zo vstupnej haly s recepciou a bistrom, zázemím plavárne, šatní a prezliekacích kabínok, sprchy a wc a wellnessu so zázemím. Šesťdráhový bazén má mať rozmery 25 m x 12,5 m s hĺbkou od 1,2 m do 1,6 m a výcvikový bazén 12,5 m x 4 m s hĺbkou 0,9 m.

Ako sa uvádza v dokumente upravujúcom zmluvné vzťahy, Hlohovčanom plaváreň a wellness a k nej súvisiace priestory majú slúžiť denne, celoročne, s výnimkou odstávok z technických dôvodov.

Vizualizácie, ako má plaváreň vyzerať si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Vizualicácie: Plánovaná plaváreň a wellness v Hlohovci
4
Galéria
Zdroj: Mesto Hlohovec

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Titulné foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM