Zuzana Jakubičková Správy

Perinbaba sa v našom okrese vyblázni: Napadnúť môže až 25 cm snehu

Perinbaba, zdá sa, hneď pri štarte nového pracovného týždňa potiahne naozaj dlhú šichtu. Aj náš okres zasiahlo sneženie a biele vločky sa môžu z neba miestami rútiť na zem až do noci. Všetci, čo milujú typicky zimné počasie, sa tak majú na čo tešiť, najmä vodiči by si však mali dať bacha.

Varovanie meteorológov

Zima, aká má byť. Presne takéto počasie momentálne kraľuje aj v okrese Hlohovec. Sneh sa z oblohy rúti na vychladenú zem a tak nielen na lúkach, chodníkoch ale i cestách pribúda vŕzgajúca masa. A sneženie u nás môže byť naozaj výdatné. Meteorológovia dokonca náš okres pred ním varujú v podobe výstrahy prvého stupňa.

V okrese sa podľa odborníkov zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu v pondelok očakáva výskyt sneženia, pri ktorom miestami spadne 10 až 25 centimetrov čerstvého snehu. „Uvedená výška predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb ľudí). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ varujú meteorológovia na stránke shmu.sk.

Pozor aj na poľadovicu

Zvýšený pozor by ste si tak mali dať najmä na cestách. Na vozovkách sa miestami môžu tvoriť snehové jazyky či záveje. A aby toho nebolo málo, dopravnú situáciu môže skomplikovať navyše i poľadovica. Meteorológovia aj pred ňou vydali výstrahu prvého stupňa. Tá platí po celý deň až do utorka poobedia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM