Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Participatívny rozpočet župy: Možnosť pre občanov rozhodovať o projektoch v meste

Participatívny rozpočet je proces, na základe ktorého môžu obyvatelia miest a obcí rozhodnúť o využití časti finančných prostriedkov z rozpočtu svojho mesta či obce. Tento rok sa prvýkrát zapojí i Trnavský samosprávny kraj.

Ilustračný obrázok k článku Participatívny rozpočet župy: Možnosť pre občanov rozhodovať o projektoch v meste
Zdroj: TASR

Projekt participácie nie je v Hlohovci na úrovni obce novinkou. Tento rok však aj Trnavský samosprávny kraj dáva ľuďom po prvýkrát možnosť aktívne rozhodovať prostredníctvom participatívneho rozpočtu o časti verejných financií. Zapojiť do procesov riadenia vyššieho územného celku sa môžu jednotlivci, občianske združenia a neziskové organizácie.

Do pilotného ročníka participatívneho rozpočtu Trnavského kraja sa môžete zapojiť na prvom verejnom stretnutí, ktoré sa uskutoční 23. januára o 17:00 hod. v priestoroch Vlastivedného múzea na Františkánskom námestí.

Kraj vyčlenil pre náš okres sumu 20 000 eur, jeden projekt môže byť v maximálnej výške 5000 eur. Čiže priestor dostanú minimálne 4 projekty z oblasti kultúry, športu, úpravy verejného priestranstva, či sociálnej oblasti. Informovalo o tom Mesto Hlohovec prostredníctvom sociálnych sietí.

Viac informácií o participatívnom procese nájdete na stránke tvorimekraj.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM