Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Park na Dilongovej čaká veľká zmena: V pondelok začnú práce na revitalizácii detského ihriska

Mesto Hlohovec prostredníctvom webovej stránky oznámilo obyvateľom, že od pondelka 20. augusta začnú revitalizačné práce na detskom ihrisku na Dilongovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Park na Dilongovej čaká veľká zmena: V pondelok začnú práce na revitalizácii detského ihriska
5
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Detské ihrisko v parku na Dilongovej ulici má už najlepšie časy za sebou. „Prvou lastovičkou“ naznačujúcou, že by sa so zdevastovaným ihriskom mohlo začať niečo robiť bolo odstránenie starého detského pieskoviska pred niekoľkými týždňami.

Mesto Hlohovec potvrdilo, že po úspešnom dokončení ihriska na Vinohradskej ulici sa v pondelok, 20. augusta, začnú práce na odstraňovaní aj zvyšných komponentov v areáli ihriska na Dilongovej.

Nepôjde tak o len o revitalizáciu pôvodných preliezačiek, obyvatelia tejto lokality sa dočkajú úplne nového detského ihriska s množstvom nových zaujímavých hracích prvkov.

Nové detské ihrisko má byť rozlohou väčšie ako pôvodné, pričom budú zachované všetky prvky zelene v okolí, za obeť nepadne jediný strom. Povrch ihriska bude tvoriť liata guma, ktorá sa osvedčila už pri susediacom workoutovom ihrisku v parku.

A na aké hracie prvky sa môžu deti tešiť? Na svoje si prídu naozaj všetci, ihrisko má slúžiť deťom od 3 do 13 rokov. Súčasťou ihriska bude veľká preliezka, kolíková dráha, pružinová i závesná hojdačka, lanová pyramída, veľké hniezdo a pre tých najmenších húsenica a zostava pre predškolákov. Absentovať bude pieskovisko, nakoľko z hygienických dôvodov sú pieskoviská veľmi náročné na údržbu a trendom vo väčšine miest v ostatných rokoch je tieto na detské ihriská neinštalovať.

Predbežný termín ukončenia prác je odhadovaný na október 2018, ak bude počasie priaznivé, stihnú si deti na ihrisku užiť posledné slnečné jesenné dni. Ak nie, privíta nové moderné ihrisko prvých návštevníkov na jar budúceho roku.

So starým detským ihriskom sa môžete rozlúčiť nahliadnutím do našej fotogalérie.

Rozlúčte sa prostredníctvom fotografií so starým ihriskom na Dilongovej ulici
5
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM