BTW Krimi Správy

Párik mestských policajtov utopil šteniatka v žumpe! Súd v Trnave ich odsúdil

Muža a ženu, ktorí počas služby v holíčskej mestskej polícii utopili v žumpe šteniatka, súd v Trnave v utorok uznal v vinnými z prečinu týrania zvierat.

Ilustračný obrázok k článku Párik mestských policajtov utopil šteniatka v žumpe! Súd v Trnave ich odsúdil
Zdroj: Českosl. kastračný program

O výsledku utorkového odvolacieho konania na Krajskom súde v Trnave informovala hovorkyňa súdu Jana Kondákorová. Obaja vyviazli s podmienečnými trestami odňatia slobody.

Okresný súd v Skalici páchateľom pôvodne uložil trest odňatia slobody vo výmere 16 mesiacov s podmienečným odkladom so skúšobnou dobou na dva roky. Krajský súd zrušil trest uložený skalickým súdom a páchateľom skrátil podmienku. „Obžalovanému uložil trest odňatia slobody vo výmere 16 mesiacov s podmienečným odkladom so skúšobnou dobou v trvaní 18 mesiacov,“ uviedla Kondákorová.

Policajt skončil

Ako doplnila, mužovi zakázali vykonávať zamestnania, ktoré sú spojené s výkonom právomocí verejného činiteľa v trvaní dvoch rokov. Ženino odvolanie súd zamietol ako nedôvodné. „Rozhodnutie rešpektujeme a viac sa k veci nebudem vyjadrovať, keďže nemám udelený súhlas od klienta,“ uviedol právny zástupca odsúdeného Milan Trylč.

Ochrankyňa práv zvierat je spokojná

S rozsudkom sa stotožnila zvieracia ombudsmanka. „Vždy, keď sa stretneme s týraním zvierat, presadzujeme, aby páchatelia zažili nepodmienečný trest výkonu odňatia slobody. V tomto prípade vzhľadom na to, že odsúdení vykonávali resp. vykonávajú verejnú funkciu, považujeme trest, ktorý spočíva najmä v zákaze tejto činnosti za dostatočný. Veríme, že bude slúžiť ako výstraha najmä v prípade silových zložiek,“ uviedla po vynesení rozsudku zvieracia ombudsmanka Zuzana Stanová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM