Erik Bojničan Rôzne

Parádny úspech Hlohovčanky Silvie: Zlatá medaila z medzinárodnej súťaže, FOTO

Silvia Lisyová z Hlohovca si svojim tancom získala porotu. Z medzinárodnej súťaže orientálnych tancov si odniesla prvé miesto.

Ilustračný obrázok k článku Parádny úspech Hlohovčanky Silvie: Zlatá medaila z medzinárodnej súťaže, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Archív Jana Lisyová

Brušné tance a orientálna nespútanosť sú v našom regióne riadnou exotikou, o tom niet pochýb. Napriek tomu sa v ostatnom období v súvislosti s nimi skloňuje aj Hlohovec. Sestry Silvia a Jana Lisyové totiž spravili nášmu mestu dobré meno na medzinárodnej súťaži orientálnych tancov.

Liptov Orient Festival, ktorý sa konal v prvej polovici apríla v Liptovskom Hrádku patrí k vrcholom podobných podujatí na Slovensku. Na jeho ôsmom ročníku sa predstavilo viac ako 350 tanečníc zo Slovenska, Českej republiky, Maďarska a Poľska. Medzi stovkami zúčastnených hájili farby nášho mesta spomínané sestry Lisyové.

Zdroj: Archív Jana Lisyová

V ťažkej konkurencii sa Hlohovčanky nenechali zahanbiť a svojim výkonom si podmanili porotu. Svoju kategóriu doslova ovládli.

„Po dvoch striebrach sa mi konečne podarilo získať zlatu medailu v kategórii Profi Tribal Fusion a mojej sestre Jane Lisyovej v tejto istej kategórii druhe miesto. Nečakala som to, takže radosť bola obrovská!“ opísala svoj úspech orientálna tanečníčka Silvia Lisyová.

Ako uvádzajú organizátori medzinárodnej súťaže, cieľom festivalu je popularizácia orientálneho brušného tanca na Slovensku, sprostredkovanie stretnutia tanečníc, ktoré sa venujú orientálnym tancom, umožnenie prezentovať svoje umenie nielen pred odborníkmi, ale predstaviť pestrú škálu orientálnych tancov aj širokej verejnosti.

FOTO: Silvia z Hlohovca získala zlatú medailu na medzinárodnej súťaži
5
Galéria
Zdroj: Archív Jana Lisyová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM