Klaudia Goncalves Kultúra Správy

Ochotníci z Hlohovca chystajú premiéru: Tešte sa na bláznivú komédiu

Fraštacká Ľahkovážna Ochotnícka Činohra (FĽOČ) pozýva všetkých priaznivcov divadla na premiéru novej divadelnej hry Ideme si adoptovať dieťa.

Ilustračný obrázok k článku Ochotníci z Hlohovca chystajú premiéru: Tešte sa na bláznivú komédiu
4
Galéria
Zdroj: FĽOČ

Po rok a pol dlhej prestávke sa ochotníci z FĽOČ-u vracajú na divadelné pódium s novou, v poradí štvrtou inscenáciou „Ideme si adoptovať dieťa!“ od Raya a Michaela Cooneyho. Hra sa pôvodne volá Tom, Dick a Harry a dodnes ju uvádza košické Štátne divadlo.

Bláznivá komédia

„Vynikajúci autor komédií, Ray Cooney, nám už bol známy – úspešne sme v roku 2017 premiérovali jeho hru Out of Order, v našom podaní pod názvom Apartmán č.648 alebo Šecko sa doondylo. Keďže som usúdil, že tento štýl komédie sa veľmi hodí pre náš skromný súbor, neváhal som a vydal som sa hľadať ďalšiu dobrú hru,“ uviedol režisér divadelného súboru FĽOČ Brian Brestovanský.

Podľa jeho slov sa diváci majú na čo tešiť – je to bláznivá, trochu čierna komédia s množstvom úžasných zápletiek, ktorá pojednáva o manželskom páre, ktorému sa do pripravovaného pohovoru k adopcii dieťaťa pripletú do cesty nečakané okolnosti.

Okrem starých známych hereckých tvárí pribudol do súboru Ľubo Gregor, ktorý stvárni postavu Kosovčana Andreu. Alternovať ho bude Brian Brestovanský.

Trápil ich nedostatok času

Inak sa publiku predvedú staré známe tváre ako Lukáš Lehocký, Hana Záleská, Marta Záleská, Edo Zelenay, Ľuboš Hrabovský, Miška Samohylová, Martin Paták a nezabudnuteľný Ferino Kopányi.

„Skúšalo sa nám trochu ťažko – času bolo málo, do toho škola a zamestnania, trápili nás choroby, ale myslím si, že napriek tomu som mal všetko pevne pod palcom. Najväčší triumf bol, keď sa nám podarilo zohnať váľandu,“ opisuje priebeh nácviku hry Brian a dodáva, že aj to sú ťažkosti zo života ochotníka.

So scénou a rekvizitami ochotníkom opäť pomohli študenti so Strednej odbornej školy chemickej pod vedením Radky Hrabovskej a Erika Michalčíka.

Premiéra bude 8.2. (sobota) o 17:00 hod. v Empírovom divadle. Na prvú reprízu môžete zavítať už o týždeň, 16.2. (v nedeľu) o 13:30 hod. v rámci Malej krajskej scénickej žatvy.

Ochotníci z FĽOČ-u chystajú premiéru
4
Galéria
Zdroj: FĽOČ
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM