Erik Bojničan Správy

Ocenenie kraja za ich prácu v kultúre: TÍTO Hlohovčania sa dočkali pocty od župana

Ľudia pracujúci v oblasti kultúry z celého nášho kraja sa stretli na tradičnom oceňovaní pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí. Pozrite sa, ktorí Hlohovčania sa dočkali ocenenia od župana.

Ilustračný obrázok k článku Ocenenie kraja za ich prácu v kultúre: TÍTO Hlohovčania sa dočkali pocty od župana
Zdroj: Dnes24.sk

Predseda Trnavského samosprávneho kraja si uctil ľudí, za ich prínos kultúre. Oceňovanie kultúrnych pracovníkov sa uskutočnilo pri príležitosti Medzinárodného dňa múzeí. Medzi viac ako tromi desiatkami ocenených nechýbali ani Hlohovčania.

„Kultúra nemá šokovať, ale naopak má ľuďom prinášať uspokojenie, radosť zo života pre tých, ktorý sa na jej tvorbe priamo nepodieľajú. Vy ste nositeľmi tejto radosti a zdvíhate kvalitu života nám ostatným. Toto ocenenie je len malým výrazom úcty k hodnotám, ktoré tvoríte a ktoré zanechávate v našich srdciach a robíte náš život krajším,“ povedal Mikuš.

Ocenení Hlohovčania:

Ocenenie za prínos v oblasti umeleckej tvorby a pri príležitosti životného jubilea:

František Bojničan – pôvodným povolaním fotograf a výtvarník, člen Združenia karikaturistov na Slovensku, člen Združenia výtvarných umelcov západného Slovenska a riaditeľ bienále kresleného humoru Fraštacký tŕň v Hlohovci. Svoje práce vystavuje doma aj v zahraničí a je držiteľom viacerých ocenení.

Ocenenie sa odovzdáva za prínos v oblasti kultúry:

Marián Kamenčík – vysokoškolský pedagóg a zástupca vedúceho katedry na Katedre slovenského jazyka a literatúry Filozofickej fakulty Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Publikuje vo vedeckých domácich a zahraničných časopisoch, je riešiteľom rôznych grantov, členom redakčných rád a hodnotiteľských komisií. Zaoberá sa výskumom mesta Hlohovec z perspektívy umeleckej literatúry vzťahujúcej sa na tento región.

Ocenenie sa odovzdáva za bohatú vedeckovýskumnú a publikačnú činnosť v oblasti archeológie:

Jozef Urminský – vo funkcii riaditeľa Vlastivedného múzea v Hlohovci je od roku 2005. Od roku 1999 pracoval ako archeológ v Západoslovenskom múzeu v Trnave. Vo svojej práci sa špecializuje na mladšiu dobu kamennú Slovenska, stredoveké osídlenia Trnavy a na regionálnu históriu juhozápadného Slovenska. Je autorom a spoluautorom niekoľkých kníh a publikácií.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM