Jaroslav Dodok Rôzne

OBRAZOM: Vianoce doma i vo svete

Vianoce už čakajú za dverami a väčšina ľudí na poslednú chvíľu nakupuje darčeky, upratuje, či stavia vianočné stromčeky. Vydajte sa s nami na cestu vianočného objavovania, na ktorej vám ukážeme najzaujímavejšie symboly Vianoc na Slovensku i vo svete.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Vianoce doma i vo svete
Foto: Jaroslav Dodok

Pravdepodobne najbizardnejší vianočný stromček postavili na hlavnom námestí v Bruseli. Dvadsaťpäťmetrová avantgardná svetelná konštrukcia vianočného stromčeka okamžite rozprúdila búrlivú diskusiu. Kým niektorí hovoria o novom módnom trende vianočných stromčekov, iní sa držia názoru, že takáto stavba je maximálne nevkusná.

Davy ľudí lákajú na námestia aj vianočné trhy, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou Vianoc. Preto sme sa pozreli ako to vyzerá nielen v Bratislave či v Košiciach, ale naši redaktori si to namierili aj do Birminghamu, či Norimbergu.

,,Práve na ulici New Street v centre mesta, by ste v týchto dňoch mohli nájsť stánky s voňavým občerstením, zdobenými perníkmi a darčekovými predmetmi. Nechýbali ani „umelci na voľnej nohe“ , ktorí síce v daždi, ale s úsmevom na tvári dotvárali pravú predvianočnú atmosféru," predstavuje vianočnú atmosféru v Birminghame Simona Benetinová.

Viac nájdete vo fotogalérii.

student24/tasr

OBRAZOM: Vianoce doma i vo svete
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM