Erik Bojničan Rôzne

Obecné oznamy cez esemesky: Dedina v hlohoveckom okrese si túto službu pochvaľuje

Jedna z dedín v hlohoveckom okrese sa pri obecných oznamoch nespolieha len na rozhlas, ale používa aj modernejšie technológie. Zasielanie obecných informácií cez esemesky si pochvaľuje.

Ilustračný obrázok k článku Obecné oznamy cez esemesky: Dedina v hlohoveckom okrese si túto službu pochvaľuje
Zdroj: TASR

Starostka obce Madunice v okrese Hlohovec Alena Jelušová má s možnosťou zasielať dôležité oznamy prostredníctvom esemesiek dobré skúsenosti. Na portáli je už zaregistrovaných 250 Maduničanov, ktorí uprednostňujú túto službu pred obecným rozhlasom. Obec na svojom webe ich naďalej vyzýva, aby sa prihlásili k odberu, pričom si môžu vybrať z piatich kategórií oznamov – mimoriadne udalosti, samospráva, kultúra a podujatia, oznamy obce a šport.

„Najväčší záujem je o obecné oznamy a hlásenie mimoriadnych udalostí,“ povedala Jelušová pre TASR. Starostka dodala, že sa prihlásili najmä tí, čo chodia do práce cez deň a nestíhajú oznamy obecného rozhlasu, alebo ich jednoducho iba nepočujú.

„Posielame informácie, aké akcie sa pripravujú, ak sú nejaké termíny, aké sme prijali na obecnom zastupiteľstve všeobecne záväzné nariadenia. Ale napríklad sa na obecný úrad obracia aj škola, ak niečo robí pre verejnosť, alebo aj spoločenské organizácie. Oznamujeme aj konanie pohrebov,“ uviedla. Na obecný rozhlas však obec nerezignuje a bude fungovať naďalej.

Túto službu už využívajú aj viaceré obce na okolí Maduníc ako Drahovce, Jaslovské Bohunice, Cífer či Špačince, Kľačany a Suchá nad Parnou.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM