Erik Bojničan Kultúra

Nudiť sa v novom týždni rozhodne nebudeme: Výber akcií, ktoré v Hlohovci stoja za pozornosť

Kvalitný oddych vždy príde vhod. A vyraziť si na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob relaxu. Prinášame vám preto prehľad zaujímavých podujatí, ktoré vám odporúčame v Hlohovci zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Nudiť sa v novom týždni rozhodne nebudeme: Výber akcií, ktoré v Hlohovci stoja za pozornosť
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Ekotopfilm – Envirofilm TOUR

Streda 6. apríl 2016, Kino Úsmev Hlohovec

Snímky z rôznych kútov sveta s ekologickou a environmentálnou tematikou si budeme môcť pozrieť čoskoro aj v našom meste. Na aké filmy sa môžete tešiť si môžete prečítať v článku: Filmový festival v Hlohovci ZADARMO: Pozrite si kompletný program Ekotop filmu Envirofilmu

Festival enviromentálneho filmu

pondelok – piatok – 8:00 – 16:00, sobota – nedeľa – 13:00 – 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

14. ročník Festivalu enviromentálneho filmu a prehliadka prác 5. ročníka súťaže výtvarnej tvorivosti detí a mládeže.

KINO: Barani – FK URANIA 1919

Štvrtok 7. apríl o 20:00

Island / ČT, 93 min, Réžia Grímur Hákonarson/2016

Súrodenci Florine a Lucien sa rozhodnú stráviť deň svojich narodenín premýšľaním o význame slov Voľnost – Rovnosť – Bratstvo. S detskou úprimnosťou položená otázka nedovoľuje rodičom obmedziť sa na otrepané klišé, a tak spolu s tvorcami a divákmi musia bilancovať odkiaľ prišli a kam dospeli tieto ideály.

KINO: Critters 4

Piatok 8. apríl o 19:00

Critters sa vracajú v super napínavom sci-fi horore, plnom vesmírnych dobrodružstiev. Teraz však je tu špeciálni druh geneticky skonštruovaných mutantov, ktorí boli stvorení, aby prevzali vládu nad vesmírom. Sú lační dobyť galaxiu a zvlášť majú chuť na ľudstvo, ktoré je mimo tento svet. Oscaroví nominanti Angele Bassett, Tina Turner a Bradu Dourifovi, sa vracajú ku svojim populárnym rolám, bojovať proti Critters, nukleárnej skaze o osud vesmíru.

Turistický pochod Fornoseg – Frašták

Sobota 9. apríl 2016

Jar už konečne zavítala do našich končín a v týchto dňoch nie je snáď nič príjemnejšie ako prechádzka prebúdzajúcou sa prírodou. Práve takou je aj obľúbený turistický pochod Fornoseg – Frašták, ktorý vedie cez lesy a lúky z neďalekých Tepličiek do Hlohovca.

KINO: Snehová kráľovná 2 – Detské predstavenie

Sobota 9. apríl o 17:00

Je tu pokračovanie úspešnej animovanej rozprávky Snehová kráľovná, v ktorom vašich obľúbených hrdinov čaká nová hrozba z ľadu a snehu… Gerde sa s pomocou škriatka Orma podarilo poraziť Snehovú kráľovnú a vyslobodiť bračeka Kaya. Ostatným škriatkom sa zapáčila sloboda, ktorú dovtedy nepoznali a Orm sa stal ich hrdinom a vzorom. Z ľadu a snehu však povstali nové temné sily, ktorým dokáže čeliť len po boku svojich verných priateľov.

KINO: Mission Impossible: Národ Grázlov

Sobota 9. apríl o 19:00

Štátnym úradníkom sa prestali páčiť pracovné metódy tajnej vládnej služby IMF (Impossible Mission Force). Preto ich rozpustia a ich šéfa Ethana chcú hnať k zodpovednosti. Medzitým sa začína o slovo hlásiť mýtická organizácia. Syndikát, ktorej členovia sú zbehlí tajní agenti. Ich cieľom je prostredníctvom riadených teroristických útokov zaviesť trochu iný svetový poriadok. Hunt nemá pre akciu proti Syndikátu oficiálne poverenie a pohybuje sa v ilegalite. So svojimi skúsenými „parťákmi“ sa pokúša týchto profesionálnych teroristov zastaviť.

O psíčkovi a mačičke

Nedeľa 10. apríl 2016 o 17:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Hľadáte niečo pre vašich najmenších? Zábavno-poučná rozprávka o tom, ako sa z mačky Micky stala doktorka a lieči svojich prvých pacientov bude určite tým pravým spestrením.

KINO: Vlna

Nedeľa 10. apríl o 19:00

Katastrofický film o súboji s ničivou vlnou v nórskom fjordu Geiranger, inšpirovaný skutočnými udalosťami. Skúsený geológ Kristian sa chystá s rodinou opustiť malebné mesto Geiranger. Prístroje umiestnené v jednom z horských masívov nad fjordom zachytí znepokojivé dáta. Vo chvíli, kedy sa rozoznejú poplašné sirény, naplní sa Kristiánova najhoršia predtucha.

Klenoty trinástej komnaty – depozit 16

Nedeľa 10. apríl – 13:00 – 18:00, Vlastivedné múzeum v Hlohovci, Františkánske námestie

Azda už každý Hlohovčan bol raz v živote vo Vlastivednom múzeu. Isté ale je, že tieto exponáty ešte nevidel skoro nik! Viac o výstave si môžete prečítať v článku: Výnimočná výstava v Hlohovci: Múzeum otvára jednu zo svojich trinástych komnát!

Môže vás zaujímať:

PROGRAM kina Úsmev na celý apríl: Na aké filmové lahôdky a môžeme tešiť?

Z tohto si vyberie každý: VEĽKÝ KALENDÁR akcií v Hlohovci na celý rok!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM