Klaudia Goncalves Kultúra Rôzne Správy

Novinka pre sluchovo postihnutých: Múzeum spustilo prehliadky v posunkovej reči

Vlastivedné múzeum v Hlohovci budú môcť po novom navštíviť aj sluchovo postihnutí a nebyť ukrátení o komentovanú prehliadku. Môžu ju absolvovať pomocou QR kódov rozmiestnených v objekte.

Ilustračný obrázok k článku Novinka pre sluchovo postihnutých: Múzeum spustilo prehliadky v posunkovej reči
3
Galéria
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Trnavská asociácia sluchovo postihnutých (TASPO) a Vlastivedné múzeum v Hlohovci spoločne zrealizovali projekt prehliadky expozícií Vlastivedného múzea v Hlohovci prostredníctvom slovenskej posunkovej reči.

“V celom objekte múzea je rozmiestnených 14 bodov s QR kódmi, ktoré po načítaní cez i-phone alebo tablet približujú návštevníkovi jednotilvé expozície – historickú, archeológickú, expozíciu bezstavovcov, etnológie či Františkánov na Slovensku,” informoval riaditeľ Vlastivedného múzea Jozef Urminský.

Podobné projekty sa v najlbižšom období majú realizovať aj vďalších mestách Trnavského kraja, Hlohovec však patrí k prvým, kde si expozície môžete prezrieť aj v posunkovej reči.

“V prípade, že návštevník nemá k dispozícii i-phone alebo tablet, v múzeu pre tento účel máme špeciálny tablet, ktorý na požiadnanie návštevníkom vieme zapožičať,” uviedol Urminský.

Realizácia celého projektu trvala od apríla roku 2018 do jeho uvedenia dňa 12.12. 2018.

Foto: Erik Knotek ml.

Novinka pre sluchovo postihnutých: Múzeum spustilo prehliadky v posunkovej reči
3
Galéria
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM