Erik Bojničan Samospráva Samospráva

Novinka ohľadom zámku v Hlohovci: Poslanci odklepli prenájom dominanty mesta

Na mestskom zastupiteľstve okrem iného poslanci odklepli prenájom hlohoveckého zámku. Novým nájomcom sa stáva Občianske združenie Zámok Hlohovec.

Ilustračný obrázok k článku Novinka ohľadom zámku v Hlohovci: Poslanci odklepli prenájom dominanty mesta
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci mestského zastupiteľstva schválili prenájom hlohovského zámku Občianskemu združeniu zámok Hlohovec na dobu neurčitú. Občianske združenie Zámok Hlohovec prevzalo iniciatívu ohľadom dominanty mesta v roku 2013, odkedy sa aj za pomoci dobrovoľníkov podarilo vykonať množstvo práce.

Najnovšie Občianskeho združenie Zámok Hlohovec, ako nám prezradila jeho predsedníčka Jana Kvantová získalo dotáciu od Ministerstva kultúry Slovenskej republiky. Práce sa podľa Kvantovej budú týkať obnovy renesančných miestností č. 1.05 – 1.08 a projektu obnovy zámockého parku, ktorej súčasťou je vybudovanie komunikácie na prepojenie zámku s empírovým divadlom.

Občianske združenie Zámok Hlohovec sa podľa schválenej zmluvy okrem iného zaviazalo užívať zámok na tieto účely: Revitalizácia, údržba, opravy, reštaurovanie a rekonštrukcia predmetu nájmu s cieľom jeho postupnej obnovy a rozvoja ako národnej kultúrnej a historickej pamiatky, Organizovanie kultúrnych akcií, spoločenských podujatí, dobrovoľníckej činnosti, vzdelávacích, prezentačných a benefičných aktivít v predmete nájmu, Zriadenie historickej expozície v predmete nájmu či Zriadenie dočasnej expozície v predmete nájmu.

Môže vás zaujímať:

Ukážte, akí ste lokálpatrioti a koľko toho viete o známej Hlohoveckej dominante (kvíz)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM