Peter Klimant Samospráva

Nové rozloženie síl zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?

Niektorí poslaneckí kandidáti šli do boja ako nezávislí, iní stavili na podporu politických strán. Pozrite, ako si Hlohovčania v komunálnych voľbách vyskladali svoje nové zastupiteľstvo.

Ilustračný obrázok k článku Nové rozloženie síl zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?
Foto: Zuzana Jakubičková

V sobotu sme si okrem primátora vybrali aj 23 poslancov do mestského zastupiteľstva. Medzi kandidátmi sa objavovali aj nominanti rôznych politických strán či koalícií, veľkú časť ale tvorili nezávislí kandidáti. Výsledok volieb tento pomer iba potvrdil.

Z 23-členného zastupiteľstva získalo mandát až 19 nezávislých kandidátov. Len dvom politickým stranám sa u nás podarilo uspieť. Kresťansko demokratické hnutie dostalo do Hlohovca dvoch poslancov. Rovnako sa darilo aj strane SDS, ktorá má v našom mestskom zastupiteľstve taktiež dvoch zástupcov.

Nezávislí poslanci: Rastislav Hauliš,Jozef Urminský, Juraj Salcman, Stanislava Brestovanská, Miloslav Drgoň, Juraj Šiška, Patrik Voltmann, Oliver Pestún, Viera Úradníková, Miroslav Bobák, Ingrid Kamendyová, Andrej Müller, Stanislava Pogáčová, Helena Kolníková, Zlatko Vladovič, Peter Ulík, František Duchoň, Dušan Kováč, Anton Tobl

KDH: Peter Dvoran, Martin Balla

SDS: Miroslav Začko, Milan Domaracký

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM