Erik Bojničan Samospráva

Nové info týkajúce sa zámku v Hlohovci: Mesto chce získať peniaze na jeho obnovu

Mestskí poslanci schválili žiadosť o príspevok z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Cieľom žiadosti je získanie prostriedkov na obnovu časti zámku.

Ilustračný obrázok k článku Nové info týkajúce sa zámku v Hlohovci: Mesto chce získať peniaze na jeho obnovu
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci mestského parlamentu schválili predloženie žiadosti o príspevok takmer 680 tisíc eur z Európskeho fondu regionálneho rozvojav rámci výzvy Programu cezhraničnej spolupráce INTERREG V-A Slovenská republika – Česká republika.

Cieľom projektu s názvom Revitalizácia časti zámku v Hlohovci s cieľom zvýšenia jeho atraktivity a rozšírenie cezhraničnej spolupráce s mestom Luhačovice, je obnova interiérov Městského domu kultury Elektra v Luhačoviciach ako aj obnova časti zámku v Hlohovci.

Ako sa uvádza v dôvodnej správe materiálu schváleného poslancami, mesto Hlohovec pripravuje projekt zameraný na obnovu interiérov časti A druhého podlažia Zámku – medzi schodiskom a kaplnkou. „Súčasťou obnovy budú reštaurátorské práce, rekonštrukcie stropov, omietok a podláh, ako aj nový vykurovací systém,“ píše sa ďalej v dokumente.

V ostatnom čase sme mohli na zámku v Hlohovci vidieť čulý pracovný ruch v súvislosti s rekonštrukciou strechy zámku. „Plánujeme tiež doriešiť odvodnenie múru a statiku bastionu tak, aby bol celý objekt zo stavebno-technického hľadiska stabilizovaný. Následne mesto Hlohovec pripraví vlastný plán revitalizácie celého areálu,“ pred časom uviedla referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová, ktorá dodala, že tak vznikne časový priestor na hľadanie možností externého financovania obnovy zámku a priľahlého areálu, či na rokovania s prípadnými ďalšími investormi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Pozrite si vo fotogalérii snímky opravy strechy zámku z vtáčej perspektívy.

Foto: ilustračné

Zábery rekonštruckcie strechy zámku v Hlohovci z vtáčej perspektívy
5
Galéria
Zdroj: FlyVideo.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM