Hádzaná

Nezastaviteľné Hlohovčanky: Naše hádzanárky sa udomácnili na čele tabuľky!

Hráčky Sporty Hlohovec podávajú excelentné výkony. Po ich ostatnej výhre sú vedúcim tímom ligy a vďaka nim Hlohovec zažije riadny športový sviatok!

Ilustračný obrázok k článku Nezastaviteľné Hlohovčanky: Naše hádzanárky sa udomácnili na čele tabuľky!
Zdroj: HC SPORTA Hlohovec

K Hlohovcu hádzaná neodmysliteľne patrí. V ostatných rokoch sa skloňujú predovšetkým úspechy mužov, ktorí pravidelne bojujú o najvyššie priečky v extralige. Najnovšie však poriadny rozruch na slovenských palubovkách predviedli aj naše ženy. Ženský hádzanársky tím sa do súťažného kolotoča vrátil v roku 2012, po takmer dvoch desaťročiach, no na ich výkonoch to takmer nie je poznať.

Hlohovčanky sú v tejto sezóne v druhej najvyššej súťaži na nezastavenie. Po sérii víťazstiev sa prebojovali až na čelo tabuľky. „Výsledky sú výborné, nebyť nešťastnej prehry doma s Michalovcami, tak by sme boli bez straty bodu. Tešíme sa z toho, že sa navracia aj ženská hádzaná na pôvodné miesta, kde bola v minulosti,“ povedal pre Hlohovec 24 prezident klubu HC Sporta Hlohovec Patrik Voltmann.

Zdroj: HC SPORTA Hlohovec

Zverenkyne trénera Ivana Dávidka sa postarali o prekvapenie aj v Slovenskom pohári. V osemfinálovom zápase dokázali poraziť interligistu ŠKP Bratislava a tretí rok po sebe majú šancu predstaviť so vo final four! Vo štvrťfinále sa im do cesty postaví ďalší účastník najvyššej súťaže – Slávia Partizánske.

„Z možných súperov sme radi, že máme po roku znovu možnosť zmerať si sily s Partizánskym. V semifinále minulého ročníka sme so skúseným súperom, ktorý je jasným favoritom aj teraz, držali krok tri štvrtiny zápasu. Bude to dobrý zápas, tešíme sa naň, navyše hráme doma, takže to bude ďalší hádzanársky sviatok. Verím, že si baby počas prestávky oddýchnu a súpera potrápime,“ uviedol pre stránku klubu HC Sporta Hlohovec tréner Ivan Dávidek.

Štvrťfinálový zápas, ktorý je na programe 7. decembra na hlohoveckej palubovke bude zárukou pekných športových momentov. „Nie je ľahký súper, ale hráme doma. Myslím si, že to bude vyrovnaný zápas ale dúfam, že postúpime do final four,“ dodal P. Voltmann.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM