Zuzana Jakubičková Kultúra

Nevídaná párty pod nebom: Šianec v rytme elektroniky

ROZHOVOR. V sobotu sa výhliadka na Šianci zmenila na miesto zábavy a elektronickej hudby. Konal sa tu nultý ročník akcie Kopec. Osem profesionálnych DJov roztočilo neuveriteľnú párty. Ako bonus ste sa pod rúškom tmy mohli kochať výhľadom na nočný Hlo

DnB, BreakBeat, Dubstep, Techno, House, Tech-house, Progressive a iné, sa ozývali v sobotu zo samotného vrcholu kopca Šianec. Skúsený DJs hrali o život a ľudia si užívali rozlúčku s letom. Súčasťou akcie bolo aj polnočné púšťanie lampiónov, ktorých bolo dokopy 55.

My sme boli samozrejme pri tom a vyspovedali sme organizátora Kopca, Juraja Šišku, poslanca Mestského zastupiteľstva v Hlohovci.

Kedy sa ti vnukla myšlienka usporiadať túto akciu a prečo? Myšlienka prišla už minulý rok, keď nám zle dopadli preteky. Rozhodol som sa, že musím každý rok spraviť nejakú akciu. Mali to byť preteky spojené s párty, ale časovo som nestíhal, tak som sa rozhodol aspoň pre Kopec.

**Koľko ľudí prišlo, keďže reklama bola riešená len cez sociálne siete? ** Prišlo cca 800 ľudí, z toho približne 650 platiacich. Na maličkú reklamu, ktorá bola len cez sociálnu sieť bola výborná účasť.

Ako podľa teba Kopec dopadol? Akcia na 1. ročník, teda nultý, vyšla super aj vďaka počasiu. Atmosféra bola vynikajúca a ľudia sa bavili do 6:00 rána. Bez dobrých ľudí by to také nebolo. Všetko je o ľuďoch. Chcel by som sa poďakovať chalanom, ktorí mi pomohli všetko zrealizovať, ale hlavne ľuďom, ktorí to podporili a prišli na túto párty. Myslím, že toto je začiatok niečoho „iného“ v Hlohovci. Ďakujem aj sponzorom ako sú Midoproduction, pletiva.sk, extime a fraštačania.

Chystáš sa robiť aj druhý ročník? Kedy? Ďalší ročník by som chcel, ale uvidím ako sa veci vyvinú. Ja som za tradície, takže keď budem môcť určite to zopakujeme.

Keby si niečo mohol spraviť inak čo by to bolo? Určite sú detaily na nápravu, ale tie vyznejú od ľudí neskôr. Ale jasné druhý krát už viem, že treba stálu energiu nie centrálu. Stále sa mám čo učiť, ale baví ma to a napĺňa.

Ako vidíš budúcnosť kultúry tohto mesta? Budúcnosť tohto mesta nevidím ružovo. Ľudia odchádzajú a hľadajú iný život. Tu to nežije a hlavne mesto kašle na rozvoj tohto mesta. Rozvoj kultúry je na poslednom mieste a akcie pre mladých sa tu neorganizujú. Ale chápem, mladí ľudia nie sú ich voliči, ale mladí ľudia sú budúcnosť, tak by ich mesto nemalo vyháňať. Veď ročne odíde niekoľko stovák ľudí. Jasné aj za prácou, ale hlavne tu ľudia nežijú, nie sú kultúrne založení, lebo mesto ako kultúrne mesto nie je. Je to smutné, ale verím, že sa ľudia zmenia lebo všetko chce čas.

Čo by si odkázal čitateľom Hlohovec24? Chcel by som obyvateľom Hlohovca odkázať veľa síl a trpezlivosti. Mesto je o ľuďoch, ktorí v ňom žijú a akí sú ľudia také je mesto. Treba veriť mladým. Aj keď je nejaká akcia, nech sa nesťažujú, lebo my to robíme pre nich nie len pre seba. Držím palce nám, že sa to už čoskoro zmení a toto krásne mesto sa pohne dopredu.

Kopec Party 2012
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM