Erik Bojničan Rôzne

Nepozerajte sa na sneh len z okna a užite si ho naplno: 5 tipov, ako si v okolí Hlohovca vychutnať zimu!

Radi by ste aspoň na pár chvíľ zobrali deti niekam na čerstvý vzduch, alebo by ste sa sami radi vybláznili na snehu, no premýšľate kde? Vybrali sme pre vás 5 miest v meste či jeho okolí, kde napriek zime stojí za to stráviť voľné chvíle.

Ilustračný obrázok k článku Nepozerajte sa na sneh len z okna a užite si ho naplno: 5 tipov, ako si v okolí Hlohovca vychutnať zimu!
Zdroj: TASR

Sánkovačka

Zimná nádielka konečne spravila pravú zimu aj v Hlohovci a neexistuje snáď lepší spôsob, ako si ju vychutnať ako pri sánkovačke! V blízkosti nášho mesta síce nie sú lyžiarske strediská, no kopcov, či kopčekov sa dá nájsť neúrekom aj v ňom. Či už si vyberiete Zámockú záhradu, Staré hory z a Novou štvrťou, Soroš alebo „zjazdovku“ z vyhliadky Šianec, ktorá je vo výške 297 metrov nad morom, určite sa vyšantíte do sýtosti.

S korčuľami na nohách

Ak dávate prednosť aktivitám, kde nie je potrebný sneh aj v Hlohovci máte možnosť, ako si vychutnať pravý zimný šport. Tým je korčuľovanie, ktoré si môžete na klzisku vyskúšať každý deň v týždni. Obľúbená zábava je tým pravým spestrením zimných mesiacov!

Zimná turistika

Krásna turistika sa dá zažiť v každom ročnom období. Pokiaľ vám v zime chýba aktívny oddych, stačí sa dobre obliecť, pribaliť do ruksaku termosku s teplým čajom a nechať si líca vyštípať mrazom. Náš okres ponúka naozaj jedinečné miesta, bola by teda veľká škoda sedieť doma.

Prechádzka vo svetle lámp

Prechádzka po hrádzi v svetle pouličných lámp je niečo pre romantické duše, aj ľudí ktorí by nejaký ten pohyb radi zažili, no počas dňa si nemôžu nájsť čas. Hrádza v meste Hlohovec lemuje Váh popri celej jeho dĺžke. Aj keď sa to na prvý pohľad nemusí zdať, osvetlený úsek od futbalového štadiónu po Zámockú záhradu môže dať zabrať a keďže hrádza je pomerne blízko z celého mesta stáva sa z nej ideálne miesto na prečistenie myšlienok aj v zimných mesiacoch.

Stavba snehuliaka

Obľúbená zábava pre celú rodinu je v našich končinách už odjakživa stavba snehuliaka. Netreba chodiť ani ďaleko od tepla domova, keďže si toho svojho môžete postaviť takmer kdekoľvek. Stačí vám zopár gombíčkov alebo uhlíkov, mrkva a poprípade nejaký starý hrniec, ktorý poslúži ako čiapka a zábava sa môže začať! Fantázii sa medze nekladú, ako sme sa mohli presvedčiť minulú zimu, kedy sa Zámocká záhrada doslova premenila na „Snehuliakovo“.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM