Klaudia Goncalves Kultúra Rôzne

Nemáte plány na víkend? V Hlohovci a okolí si môžete vybrať z mnohých podujatí

Tento víkend bude opäť pestrý na podujatia rôzneho žánru. Na svoje si prídu priaznivci športu, kultúry, aj dobrého jedla či hudby.

Ilustračný obrázok k článku Nemáte plány na víkend? V Hlohovci a okolí si môžete vybrať z mnohých podujatí
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Na víkend hlásia mierne ochladenie, teploty však stále budú atakovať tridsiatky. Či sa už rozhodnete víkend stráviť pri vode, alebo sa skôr vyberiete zabaviť do mesta, my vám prinášame stručný prehľad podujatí, ktoré sa uskutočnia v Hlohovci a okolí tento víkend.

Hurá prázdniny! Koncert rapperky Simy

  • 28. júna od 15:00 hod. pri Športovej hale na Zábraní

Prázdniny privíta a so školou sa príde s vami rozlúčiť rapperka a speváčka Sima. Preď ňou vystúpia DJ´s MAESTRO a MATT HALL. Vstup je zdarma.

Peterské hody

  • 28. – 30. jún pri Peterskej bašte

Príďte sa s rodinou zabaviť a osláviť začiatok prázdnin na tradičné Peterské hody. Určite nebudú chýbať kolotoče ani tradičné hodové pochúťky.

4 ženy na konci sveta

  • 28. júna o 19:30 hod. na nádvorí hlohovského zámku, vstup zdarma

Pôvabne krehký kabaret s prvkami poézie, standupu, pôsobivej živej hudby a spevu v réžii Jakuba Nvotu o hľadaní zmyslu života a vynaliezavosti žien „na konci sveta“. Hra sa vtipným jazykom vyjadruje k povrchnosti v spoločnosti a vo vzťahoch medzi ľuďmi.

BSS base – Vesničani (zápas v plážovom futbale)

  • 28. júna o 18:00 hod. na kúpalisku v Hlohovci

Zápas základnej časti Fortuna Beach Soccer League 2019. Jediný slovenský účastník ligy, BSS base, privíta hostí z Moravy.

Bláznivý pochod mestom

  • 28. júna o 18:00 hod., zraz pri fontánke na Námestí sv. Michala

Poznáte britských komikov Monty Python? Koniec školského roka v Hlohovci môžete osláviť pochodom v bláznivom štýle po našom námestí. „Príďte sa zabaviť a uvoľniť stres zo školského roka a odkráčať do letných prázdnin veselým krokom. Bude aj súťaž o najbláznivejší štýl chôdze a najvernejší Monty Python kostým,“ pozývajú organizátori.

Šulekovská harmonika 2019

  • 29. júna od 15:00 do 20:00 hod., školský dvor v ZŠ Vilka Šuleka v Šulekove

Jubilejný 10. ročník podujatia plného tónov akordeónu, heligóniek a spevu, na ktorom vystúpia muzikanti a speváci zo Slovenska a Moravy. Pripravený je tiež sprievodný program pre deti – tvorivé dielne a nebude chýbať ani občerstvenie.

Slávnostné otvorenie novej hasičskej zbrojnice v Leopoldove

  • 29. júna od 10:00 hod. Kostol a park sv. Ignáca, Leopoldov

Mesto Leopoldov a Dobrovoľný hasičský zbor Vás pozýva na Slávnostné otvorenie novej hasičskej zbrojnice v Leopoldove. Slávnosť začína sv. omšou o 10. hodine v Kostole sv. Ignáca z Loyoly, po sv. omši pôjde sprievod parkom k novej hasičskej zbrojnici, kde prebehne Slávnostné otvorenie s požehnaním zbrojnice. Následne hasičské vozidlá predvedú spanilú jazdu Leopoldovom.

Suiseki – Výstava vo Vlastivednom múzeu v Hlohovci

  • od 24. júna do 14. júla, Vlastivedné múzeum v Hlohovci

Suiseki sú prírodne tvarované kamene. “Sú zbierané a cenené pre ich originálnu krásu a silu vnuknúť človeku predstavu scenérií ako miniatúrna krajinka, napr. malé hory, alebo iné objekty pochádzajúce z prírody. Už pred 2000 rokmi boli takéto kamene v Číne zbierané a cenené vysoko postavenými členmi spoločnosti a umelcami,” povedal o nich Willy Benz na stránke Slovenskej asociácie suiseki a vy sa môžete o ich kráse presvedčiť návštevou výstavy vo Vlastivednom múzeu.

Foto: ilustračné

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM