BTW Správy Samospráva

Nekonečný príbeh rekonštrukcie hlohovského mosta: Poznáme termín začiatku prác!

Termíny sa viackrát posunuli, vždy z iného dôvodu.

Ilustračný obrázok k článku Nekonečný príbeh rekonštrukcie hlohovského mosta: Poznáme termín začiatku prác!
Zdroj: google.com/maps

Prípravné práce k rekonštrukcii mosta cez Váh v Hlohovci, ako informovala Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), začali už začiatkom roka 2019. V pôvodnej projektovej dokumentácii sa uvažovalo len o nutných opravách. Situácia sa však menila a prišlo k viacnásobnému zdržaniu.

Prvé zdržanie

Väčší rozsah prác po aj na samotnej konštrukcii mosta však vytvoril priestor na jeho rozšírenie. „Rozhodli sme sa, že Hlohovčanom postavíme plnohodnotné chodníky pre chodcov a cyklistov po oboch stranách mosta,“ uviedol hovorca Trnavského samosprávneho kraja Patrik Velšic.

Druhé zdržanie

Po zmene zámeru však Okresný úrad Hlohovec, odbor starostlivosti o životné prostredie, požiadal o posúdenie zmien v pláne rekonštrukcie z pohľadu vplyvov na životné prostredie. Správa a údržba ciest TTSK úradu vyhovela, tento proces však spomalil celú inžiniersku činnosť. „Nemohlo sa pokračovať v stavebnom konaní, ale bolo potrebné začať celý proces od začiatku,“ vysvetlil hovorca.

Tretie zdržanie

Ďalšie zdržanie podľa Velšica spôsobila pandémia koronavírusu v marci až júni. „Neprihliadalo sa na lehoty stanovené zákonom a vyjadrenia dotknutých orgánov boli bez časového obmedzenia,“ vysvetlil.

Rozhodnutie o tom, že most nepodlieha posúdeniu vplyvov na životné prostredie, nadobudlo právoplatnosť v júli tohto roka. V súčasnosti prebieha územné konanie na rekonštrukciu mos­ta.

Kedy sa začnú práce?

„Príprave projektu venujeme značnú pozornosť a pripravujeme ho tak, aby všetko prebehlo bez odkladu a prieťahov, ako aj s minimálnym dopadom na obmedzenia pre chodcov a motoristov,“ vysvetlil hovorca.

Ukončenie celého procesu inžinierskej činnosti predpokladá Správa a údržba ciest TTSK v novembri tohto roku. „V zimných mesiacoch bude prebiehať verejné obstarávanie na zhotovenie stavby a následne sa bude stavba realizovať,“ do­dal.

Zdroj: Mesto Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM