Erik Bojničan Rôzne

Nehnuteľnosti v Hlohovci: Za koľko sa práve predávajú, ktoré lokality sú stále TOP?

Aký typ nehnuteľností vedie na trhu realít v Hlohovci? Ktoré lokality sú najvyhľadávanejšie?

Ilustračný obrázok k článku Nehnuteľnosti v Hlohovci: Za koľko sa práve predávajú, ktoré lokality sú stále TOP?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

V Hlohovci je záujem o menšie byty no stúpol aj dopyt po trojizbových. Málo ľudí hľadá byt v pôvodnom stave. Medzi lokalitami vyhráva centrum, teda Podzámska, Michalská či Závalie.

Záujem je o všetky druhy bytov

Podľa realitného makléra Michala Mesároša zo spoločnosti Directreal Aktiv je najväčší záujem o menšie „štartovacie“ byty, teda 1 izb. a 2 izb., ktorých je v Hlohovci už dlhodobo nedostatok. Za ostatné dva mesiace podľa neho mierne stúpol záujem aj o 3 izbové byty. Byty v pôvodnom stave podľa Mesároša väčšinou chcú mladí ľudia, aby si mohli svoje nové bývanie navrhnúť podľa vlastných predstáv. Vo všeobecnosti sa podľa neho ale ľahšie predávajú byty po rekonštrukcii. Podľa realitnej maklérky z Fraštackých realít Zdenky Kadlečíkovej je záujem vysoko individuálny. „Momentálne mám záujemcov rôznych vekových kategórii čo hľadajú 1,2, aj 3-oj izbové byty. Záujem je o byty s balkónom a určite aj s výťahom. Záujem je o prerobené byty, už len výnimkou sú hľadané byty v pôvodnom stave, ale sú,“ prezradila Kadlečíková.

O cene rozhoduje lokalita a záujem

Podľa realitných maklérov sú ceny za byt v meste vysoké. „Štandardne najvyhľadávanejšie lokality sú v centre mesta, teda Vinohradská, Závalie, Za Poštou, Michalská, Podzámska,“ prezrádza Mesároš. V týchto lokalitách sú ceny podľa neho najvyššie. „Rozdiel v cene v porovnaní s menej vyhľadávanými lokalitami môže byť aj niekoľko tisíc eur,“ pokračuje Mesároš, podľa ktorého dopyt prevyšuje ponuku a to je aj primárny problém predražených nehnuteľností. „Mám pocit a čo mi hovoria potenciálni záujemcovia, že ceny v Hlohovci sú dosť vysoké. Zišli by sa tu aj nejaké novostavby. Keby sa dalo mesto „rozšíriť“ – čo samozrejme nejde,“ vysvetľuje Kadlečíková, ktorá dodáva, že by sa zišli aj nejaké pozemky na výstavbu rodinných domov. Podľa nej je po pozemkoch je najväčší dopyt.

Priemerné ceny bytov podľa Mesároša sú nasledovné:

  • garsónka 21.000 – 29.000 €
  • 1 izbový byt 30.000 – 39.000 €
  • 2 izbový byt 40.000 – 52.000 €
  • 3 izbový byt 53.000 – 73.000 €

Mohlo by vás zaujímať:

Najväčšia investičná akcia roka v Hlohovci: V meste má vyrásť 60 nájomných bytov, pozrite kde!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM