Rôzne

Nalaďte sa na Vianoce v predstihu: Kde v okolí Hlohovca môžete zažiť čaro trhov?

K adventu patria i vianočné trhy. Tie sú pre mnohých atraktívnym lákadlom. Okrem Hlohovca však ich atmosféru môžete zažiť aj v okolí.

Ilustračný obrázok k článku Nalaďte sa na Vianoce v predstihu: Kde v okolí Hlohovca môžete zažiť čaro trhov?
Zdroj: TASR

Stánky s drobnosťami, rozvoniavajúce dobroty, hrejivý punč, varené vínko či medovina a to všetko za zvuku vianočných kolied. Vianočné trhy sú obľúbenou predzvesťou sviatkov v mnohých mestách i dedinkách.

V našom regióne nás čaká takýchto podujatí hneď niekoľko a Hlohovčania za nimi nemusia vôbec cestovať ďaleko. Ak sa už neviete dočkať tých v Hlohovci, pozrite si, kde môžete načerpať vianočnú atmosféru v predstihu.

Trnava

Vianočné trhy v Trnave sa uskutočnia v dňoch od 1. do 31. decembra 2017. Okrem Trojičného námestia sa trhy rozmiestnia do viacerých lokalít. Trhy ponúknu zaujímavý program, vianočný stromček s betlehemom, klzisko či tvorivé dielne pre deti.

V Trnave sa o dobrú náladu postarajú viacerí hudobníci ako Miro Jaroš, Fluent, Katka Koščová, Peter Adamov, Vrbovské vŕby a mnoho ďalších interpretov či hudobných skupín.

Piešťany

Podobne aj v Piešťanoch, tam začali vianočné trhy už 25. novembra a na tamojšom Námestí slobody si ich budú môcť návštevníci užiť do 1. januára 2018.

Počas najbližšieho víkendu na návštevníkov čaká vystúpenie Coverage, Andrea Juhásová, U2 Revival či predstavenie s názvom Vianoce ako kedysi v podaní Exallielov Don Bosca.

Nitra

V neďalekej Nitre Svätoplukovo námestie už tradične rozvonia horúci punč, či dobroty na zaplnenie žalúdkov. Kultúrny program na Svätoplukovom námestí v Nitre v nedeľu 3. decembra otvorí jedinečné audiovizuálno – divadelné predstavenie „Už prichádza Mikuláš“ v podaní N Dance company, speváckeho súboru Arrowroses, veľkoplošnou projekciou Viliama Šulíka a v réžii Ľubice Michalicovej

V ďalších dňoch budú k spríjemneniu predvianočnej atmosféry spievať a hrať folklórne súbory a spevácke skupiny Kamenec, Čeľaďania, Lúč z Lužianok, Sílešánek, Zlatomoravčianka, Tradícia Dražovce a mnohí ďalší.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM