Správy

Na zimu sú pripravení aj cestári v Trnavskom kraji: V akcii bude 150 vodičov!

Krajskí cestári sú pripravení na obdobie zimnej údržby ciest. Pripravený je aj moderný vozidlový park s 34 novými sypačmi a celkovo 300 kusmi techniky a príslušenstva.

Ilustračný obrázok k článku Na zimu sú pripravení aj cestári v Trnavskom kraji: V akcii bude 150 vodičov!
4
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja (SÚC TTSK) je pripravená na blížiace sa obdobie zimnej údržby takmer 1 600 kilometrov ciest II. a III. triedy na území kraja a tiež vybraných ciest I. triedy v Trnavskom a Bratislavskom kraji na základe zmluvy so Slovenskou správou ciest. Využívať pri tom bude novú techniku. Informoval o tom riaditeľ SÚC TTSK Dalibor Trebichalský.

Tisíce ton materiálu

„Zjazdnosť ciest bude túto zimu zabezpečovať 150 vodičov. Náš dispečing bude fungovať nonstop. Máme pripravených 6 500 ton soli, 4 460 ton kameniva, 1 340 ton zmiešaného posypového materiálu, 58-tisíc litrov soľanky a 6 ton chloridu horečnatého. Naším zámerom je zimnú údržbu ešte zefektívniť. Z analýzy priemernej spotreby posypového materiálu na jednotlivých strediskách vyplynulo, že je priestor optimalizovať jeho logistiku. V tejto súvislosti pripravujeme výstavbu nových síl, prvé vznikne v Dunajskej Strede,“ povedal Trebichalský s tým, že prvé výjazdy zimnej údržby už boli v okresoch Skalica a Senica.

Prečítajte si tiež

Stovky kusov techniky

Vzhľadom na poveternostné podmienky v Trnavskom kraji spúšťa SÚC zimnú údržbu zvyčajne až na prelome novembra a decembra. V závislosti od vývoja počasia jej obdobie trvá približne do konca marca, pričom sa realizuje na základe operačného plánu, o ktorom budú krajskí poslanci informovaní na zasadnutí zastupiteľstva TTSK v stredu 7. decembra.

„V uplynulých rokoch sme údržbu ciest dokázali zefektívniť. Okrem zlepšenej organizácie práce tomu veľmi pomohla aj 11-miliónová investícia do obnovy vozového parku. Obstarali sme vyše 300 kusov modernej techniky vrátane 34 sypačov, ich prostredníctvom zabezpečujeme plnohodnotnú starostlivosť o cesty počas celého roka, v lete aj v zime, hospodárnejšie aj ekologickejšie,“ doplnil predseda TTSK Jozef Viskupič.

Telefónne čísla nonstop dispečingu zimnej údržby sú 033/5531 344 pre okresy Galanta, Hlohovec, Piešťany a Trnava, 031/5522 421 pre okres Dunajská Streda a 034/6512 735 pre okresy Senica a Skalica. Viac informácií je na www.spravaciest.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zimná údržba v Trnavskom kraji
4
Galéria
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM