Rastislav Búgel Rôzne

Na staniciach a vo vlakoch budú počas Vianoc koledovať dobrovoľníci

Dobrovoľníci z mládežníckej organizácie eRko zapojení do projektu Dobrá novina, budú ľuďom počas vianočných sviatkov na niektorých železničných staniciach a vo vlakoch koledovať či vinšovať.

Projekt odštartovali dnešným slávnostným otvorením za účasti ministra dopravy Jána Figeľa.
„Dobrá novina je projekt, ktorý na Slovensku už 17 rokov rozvíja mládežnícka organizácia eRko,“ podotkol minister Figeľ. Doteraz vo vlakoch či na železničných staniciach nikdy nepôsobila. Po dohode s osobným prepravcom Železničnou spoločnosťou Slovensko a správcom koľajníc Železnicami Slovenskej republiky však prebehne zbierka aj na týchto miestach a potrvá do 5. januára 2012.
„ERko chce túto zbierku využiť v nasledujúcom roku najmä na pomoc v Južnom Sudáne,“ priblížil Figeľ. Je to najmladší štát na svete a nezávislosť získal po dlhoročných krvavých konfliktoch. Krajina je podľa slov ministra plná chudoby, ktorú najťažšie pociťujú deti. A tým chcú pomôcť práve slovenské deti.
Napríklad v IC vlakoch môžu ľudia stretnúť vinšujúcich dobrovoľníkov v niektorých spojoch z Popradu do Liptovského Mikuláša či na trase z Košíc do Žiliny alebo z Popradu cez Kysak do Prešova a späť.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM