Aktualizované Správy

Na skládke Vlčie hory prekladajú nebezpečné sudy: V akcii chemici, hasiči i polícia

Na skládke Vlčie hory v Hlohovci je opäť rušno. Na mieste pracuje niekoľko zložiek. Pripravujú sa na práce, ktoré by mali odhaliť obsah sudov s odpadom.

Ilustračný obrázok k článku Na skládke Vlčie hory prekladajú nebezpečné sudy: V akcii chemici, hasiči i polícia
Zdroj: TASR

Ako portál Hlohovec24 informoval prednosta Okresného úradu v Hlohovci Rastislav Strečanský, v pondelok 30. júla začalo na skládke prekladanie barelov a iných nádob s nebezpečným odpadom. Podľa slov Rastislava Strečanského sa práce vykonávajú: „za účelom zabránenia ich možného veľkého požiaru a to tak, aby sa následne mohli z týchto nádob odoberať vzorky a zisťovať, čo presne sa v jednotlivých nádobách nachádza.“

Práce by mali pokračovať počas celého týždňa. Predpokladajú však, že budú pokračovať aj v tom budúcom.

“Čo sa týka opatrení, tak tie sú zabezpečené jednotkami HaZZ z Trnavského kraja a to ako z dôvodu prekladania jednotlivých nádob, tak i z dôvodu ochrany pracovníkov a samozrejme možného vzniku požiaru a rýchleho zásahu. Zistenia nie sú zatiaľ žiadne, nakoľko práce sa začali ešte len včera a prvé výsledky odobraných vzoriek by mali byť v priebehu budúceho týždňa,“ informoval náš portál prednosta Okresného úradu Rastislav Strečanský.

Na skládke podľa jeho slov aktuálne zasahujú policajné zložky Odboru odhaľovania nebezpečných materiálov a environmentálnej kriminality spolu so zložkami HaZZ Trnavského kraja. Odoberanie vzoriek a ich analýzu vykonáva Kontrolné chemické laboratórium Nitra.

So žiadosťou o poskytnutie informácií sme sa obrátili aj na Prezídium Policajného zboru SR. Jeho hovorca Martin Wäldl nám odpovedal: „V súčasnosti nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie. Informácie poskytneme hneď ako to bude možné.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM