Rastislav Búgel Kultúra

Na oslavu príchodu vierozvestcov spoja sily kraj, cirkev i MS

Na pôde Úradu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) sa dnes stretli arcibiskup Róbert Bezák, predseda Matice slovenskej (MS) Marián Tkáč a predseda TTSK Tibor Mikuš na prvom pracovnom stretnutí k spolupráci na oslavách 1150. výročia príchodu vierozve

Odštartovať ju má podpísanie memoranda, ktoré je naplánované na posledný februárový deň. TASR o tom informoval Ivan Šturdík z oddelenia medzinárodných vzťahov, protokolu a komunikácie TTSK.
„Očakáva sa, že v tejto súvislosti oslovíme všetky vzdelávacie, spoločenské, záujmové, kultúrne, cirkevné inštitúcie, ktoré by sa mohli podieľať na príprave jubilea. Spoločným cieľom podľa predsedu TTSK Tibora Mikuša by sa mal stať dôstojný kalendár podujatí, ktorý by nadväzoval na celoslovenské oslavy príchodu vierozvestcov, na výročie vzniku Matice slovenskej a bol pripomienkou výročí významných osobností ako Anton Bernolák, Ján Palárik, Jozef Miloslav Hurban, ktorí pôsobili v regióne a ktorých možno považovať za civilizačný základ národnej identity a manifest vlastenectva na našom spoločnom území,“ dodal Šturdík.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM