Správy

Na gymnáziu sa rozlúčili so zosnulými dievčatami: Spolužiaci dojali veľkým transparentom

Posledným zbohom sa dnes so štyrmi dievčatami, ktoré zahynuli pri tragickej nehode autobusu rozlúčili na nádvorí Športového gymnázia v Trnave študenti a pedagógovia. Spolužiaci sa so svojimi kamarátkami lúčili dojímavým transparentom a do neba vypustili desiatky bielych balónov.

Ilustračný obrázok k článku Na gymnáziu sa rozlúčili so zosnulými dievčatami: Spolužiaci dojali veľkým transparentom
Zdroj: Webnoviny.sk

Zhromaždenie smútiacich spomínalo na Patríciu, Nikolu, Paulínu a Zuzanu tak, ako zostanú zapísané v ich srdciach. Prítomným sa prihovoril riaditeľ školy, zástupkyňa zriaďovateľa Trnavského samosprávneho kraja, všetkým poďakoval za smútiace rodiny jeden z otcov zosnulých, s krátkymi spomienkami sa pridali aj spolužiaci. Prečítali tiež list riaditeľky Oravského múzea, ktoré bolo poslednou zastávkou gymnazistov pred cestou z exkurzie na Orave späť do Trnavy.

Patrik Herman prehovoril

Absolvent školy, televízny moderátor Patrik Herman, ktorému sa podarilo po tragédii osloviť sponzora, ktorý venoval každej z pozostalých rodín značnú finančnú čiastku, hovoril o tom, ako sa s dievčatami len prednedávnom stretli na vyhodnotení tohtoročnej súťaže stredoškolských časopisov Štúrovo pero.

„Ďakujem babám, že nám i týmto mladým ľuďom pomohli usporiadať niekedy poprehadzovaný rebríček hodnôt. Tá ľudskosť je pamiatka na ne,“ povedal vo svojom príhovore. Spolužiaci natiahli transparent s textom „Dobrí ľudia nikdy nezomrú, aj keď odídu z tohto sveta. To podstatné, čo sme na nich milovali tu zostane navždy“.

Desiatky bielych balónov

Na záver za sprievodu hudby vypustili prítomní žiaci desiatky bielych balónov a k nim červené v tvare srdca. Niektoré z nich sa symbolicky uchytili v korunách stromov.

Na gymnáziu sa rozlúčili so zosnulými dievčatami
4
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM