Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Na Dušičky menia cintoríny otváracie hodiny: Verejnosti budú prístupné nonstop

Počas Sviatku všetkých svätých sa miestne cintoríny zaplnia ľuďmi. Zapáliť sviečku zosnulým prídu príbuzní z blízkeho okolia, ale aj zo vzdialenejších kútov Slovenska. Cintoríny v snahe prispôsobiť sa zvýšenej návštevnosti upravujú návštevné hodiny.

Ilustračný obrázok k článku Na Dušičky menia cintoríny otváracie hodiny: Verejnosti budú prístupné nonstop
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

V období novembrových sviatkov bude na mestských cintorínoch upravená otváracia doba. Informovalo o tom Mesto Hlohovec na svojej webovej stránke.

Cintoríny v Hlohovci a v mestskej časti Šulekovo budú od piatku 26. 10. do štvrtku 8. 11. 2018 otvorené nepretržite.

Riadna prevádzková doba sa obnoví v piatok 9. 11., odkedy budú cintoríny prístupné verejnosti v čase od 7:00 do 19:00 hod.

Pri návšteve pohrebiska netreba zabúdať na dodržiavanie zásad bezpečnosti a slušného správania, t.j. správať sa primerane k piete miesta posledného odpočinku a zachovávať dôstojnosť pohrebiska.

Všeobecné záväzné nariadenie, ktoré upravuje prevádzkový poriadok cintorínov zakazuje návštevníkom pohrebiska správať sa hlučne a nedôstojne, odhadzovať odpadky na iné ako na to určené miesta, či vodiť na cintorín psov. Za neslušné sa považuje tiež fajčenie a požívanie alkoholických nápojov. Po cintoríne je nevhodné jazdiť na bicykloch, kolobežkách a iných malých dopravných prostriedkoch. Samozrejmosťou je zákaz poškodzovať hroby a zeleň na pohrebisku. Obzvlášť v období “Dušičiek” treba dbať na dodržiavanie zásad predchádzania vzniku požiarov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Hlohovec
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM