Klaudia Goncalves Kultúra Rôzne Správy

Modernizácia v plnom prúde: Kedy privíta kino Úsmev prvých návštevníkov?

Kino Úsmev zatvorilo svoje brány verejnosti v posledný júnový deň. Odvtedy prebieha rozsiahla rekonštrukcia interiéru a modernizácia premietacej techniky. Ako dlho ešte?

Ilustračný obrázok k článku Modernizácia v plnom prúde: Kedy privíta kino Úsmev prvých návštevníkov?
4
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Kino Úsmev sa rozlúčilo so svojimi divákmi v posledný júnový deň premietaním slovenskej klasiky Obchod na korze. Od 1. júla 2018 prebieha v kine rozsiahla rekonštrukcia pozostávajúca z digitalizácie premietacej techniky a modernizácie sedadiel.

Peniaze z fondu aj z mesta

Na obstaranie 2D projektoru pre technológiu D-cinema prispel audiovizuálny fond sumou 32-tisíc eur a na modernizáciu sedadiel sumou 35-tisíc eur. Zvyšok peňazí potrebných na spolufinancovanie modernizácie (cca 200-tisíc eur) obstaralo mesto Hlohovec presunutím finančných prostriedkov pôvodne určených na obnovu Domu kultúry.

Trojmesačná pauza

Kedy sa otvorí kino Úsmev v novej zrekonštruovanej podobe? Podľa informácií z Mestského úradu by mala byť modernizácia interiéru a technológií dokončená do 90 dní od odovzdania stavby víťazovi verejného obstarávania. K prevzatiu staveniska zhotoviteľom rekonštrukcie došlo zhruba v polovici augusta, na vynovené moderné kino sa tak môžeme tešiť najskôr v polovici novembra.

“90 dní je termín zhotovenia od odovzdania staveniska vyplývajúci zo zmluvy o dielo s víťazom verejného obstarávania na zhotoviteľa rekonštrukcie. V prípade, ak sa neobjavia nepredvídané komplikácie vzhľadom k veku stavby, termín odovzdania rekonštrukcie je cca polovica novembra. Chodník bude po dobu prebiehajúcej rekonštrukcie budovy MsU a kina nepriechodný, približne do polovice novembra,” informovala Zuzana Hrinková Siebenstichová, referentka mesta Hlohovec pre komunikáciu, propagáciu a vonkajšie vzťahy.Aj keď si na výsledok rekonštrukcie ešte pár mesiacov počkáme, určite bude stáť za to.

Nová multifunkčná sála pre 300 divákov s modernou premietacou technikou bude môcť byť využívaná nielen na filmové premietania, ale aj na usporadúvanie rôznych koncertov, slávností a divadelných predstavení.

Modernizácia v plnom prúde: Kedy privíta kino Úsmev prvých návštevníkov?
4
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM