Marcel Mojžiš Samospráva

Miroslav Kollár ako nová hlava Hlohovca: Vieme, kedy sa ujme funkcie!

V Hlohovci si občania zvolili za hlavu mesta Miroslava Kollára. Ten prevezme funkciu od Petra Dvorana (KDH), prvé spoločné rokovanie už absolvovali. Kedy sa primátor ujme svojej funkcie?

Ilustračný obrázok k článku Miroslav Kollár ako nová hlava Hlohovca: Vieme, kedy sa ujme funkcie!
Zdroj: TASR

„Prvé spoločné rokovanie sme mali dnes ráno a myslím, že sme nadviazali korektný profesionálny kontakt,“ povedal Kollár. Na programe ustanovujúceho zastupiteľstva sa spolupodieľa aj on, dovtedy sa uskutočnia rokovania o obsadení orgánov zastupiteľstva – mestskej rady a komisií. „Popritom s prednostkou úradu musíme riešiť aj akútne veci, ktoré nemôžu byť odložené,“ dodal Kollár. V Hlohovci získali nezávislí kandidáti 19 poslaneckých kresiel, po dve majú KDH a SDS.

Zastupiteľstvo sa bude konať 12. decembra, no pôjde o rokovanie dosluhujúcich poslancov, schvaľovať budú rozpočet mesta na 2015. Prvé zastupiteľstvo v novom volebnom období sa uskutoční o tri dni neskôr.

Novozvolení primátori v regióne Trnavy sa ujmú svojich funkcií zhruba v polovici decembra. V Trnave je ustanovujúce mestské zastupiteľstvo zvolané na piatok 12. decembra, kedy primátorské žezlo do Vladimíra Butka (KDH) preberie Peter Bročka (nezávislý). V Piešťanoch by sa malo konať vo štvrtok 11. decembra, vo funkcii strieda Miloš Tamajka (nezávislý) doterajšieho primátora Rema Cicutta (nezávislý).

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM