Zuzana Jakubičková Samospráva

Mimoriadne opatrenia kvôli horúčavam: Polievajú sa aj chodníky, úradníci robia menej

Meteorológovia nás varujú pred tropickými horúčavami, ktoré môžu dosiahnuť až 38 stupňov Celzia! Niektoré mestá na Slovensku už prijali kvôli týmto horúčavám mimoriadne opatrenia. Zisťovali sme ako to bude v Hlohovci.

Počas posledných dní trápia vysoké teploty aj obyvateľov Hlohovca. Podľa meteorológov sa majú vyšplhať k tropickým hodnotám. Na sobotu vyhlásili pre okres Hlohovec výstrahu I. stupňa pred vysokými teplotami. Teplota by sa tak mala vyšplhať až k 35 stupňom Celzia. „Mesto má k dispozícii cisternu s pitnou vodou, ktorú v súčasnosti zatiaľ nie je potrebné využívať z dôvodu, že zdroj pitnej vody sa nachádza v parku na Námestí sv. Michala v Hlohovci, a je verejne prístupný,“ povedala pre Hlohovec24 Zuzana Nosková z Mestkého úradu v Hlohovci.

Mesto Hlohovec v súvislosti so súčasnými extrémnymi teplotami prijalo viaceré opatrenia. V priebehu dňa sa polievajú cesty a chodníky. „Začína sa od námestia, cez pešiu zónu, k okrajovým častiam mesta, m.č. Šulekovo, uvedené zabezpečuje spoločnosť Vodárenské a technické služby, v rámci údržby miest a komunikácií. Zeleň, stromy a kvety sú polievané pravidelne vo večerných hodinách, polievanie je zabezpečené jednotlivými správcami zelene,“ pokračuje Zuzana Nosková.

Všetky uvedené opatrenia boli realizované už aj v minulosti. Koľko financií z rozpočtu mesta horúčavy zoberú však nevedela povedať. „V súčasnosti nie je možné s presnosťou povedať, či finančné prostriedky, ktoré sú schválené v rozpočte budú postačovať na vykrytie uvedenej situácie, bude to záležať od vývoja extrémnych teplôt v nasledujúcom mesiaci,“ povedala Nosková.

Určité „výhody“ budú mať počas horúčav zamestnanci mestského úradu. „Mesto prijalo aj opatrenia ohľadom skrátenia pracovnej doby zamestnancov úradu, s tým, že je zabezpečený chod úradu v rámci stanovených úradných hodín,“ dodala na záver Nosková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM