Jakub Forgács Krimi

Mimoriadne chvíle v banke v Hlohovci: Muž v šiltovke sa pokúsil o podvod, chcel vybrať až 100 000 €

S nezvyčajnou požiadavkou pristúpil k zamestnankyni pobočky banky v Hlohovci neznámy muž v šiltovke. Podľa polície žiadal pod falošným menom o výber hotovosti vo výške 100 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadne chvíle v banke v Hlohovci: Muž v šiltovke sa pokúsil o podvod, chcel vybrať až 100 000 €
Zdroj: Policajný zbor SR

Polícia vyšetruje zločin podvodu, o ktorý sa pokúsil neznámy páchateľ. „Muž v šiltovke vošiel do pobočky banky v Hlohovci na Nám. Sv. Michala. Pracovníčke predložil občiansky preukaz na osobu Jozef P. a požiadal o výber 100 tisíc eur z konkrétneho účtu,“ informovala Martina Kredatusová z Oddelenia komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Podľa Kredatusovej pracovníčke uviedol, že výber nahlásil v inej pobočke, však vtedy nemal pri sebe občiansky preukaz a preto teraz žiada hotovosť u nich. „Keď mu pracovníčka vysvetlila, že požadovanú hotovosť mu vydať nemôže, tak požiadal o maximálny denný limit vo výške 5 000 eur,“ pokračovala Kredatusová. Po zadaní čísla účtu klienta vysvitlo, že na účte je len 700 eur a zostávajúce prostriedky má na termínovanom účte, ku ktorému Jozef P. nemal podpisový vzor. Preto ho odkázala do domovskej pobočky v Trenčíne.

„Po odchode osoby vystupujúcej ako Jozef P. vysvitlo, že sa nejedná o uvedenú osobu a výberom finančnej hotovosti by reálnemu klientovi vznikla škoda 100 tisíc eur,“ dodala. Polícia pátra po totožnosti muža na fotkách. Ak ste ho spoznali, kontaktujte políciu na čísle 158.

Mimoriadne chvíle v banke v Hlohovci: Muž v šiltovke sa pokúsil o podvod, chcel
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM