Klaudia Goncalves Kultúra Rôzne Správy

Milovníci vína v uliciach: Fraštacké putovanie prilákalo stovky návštevníkov, FOTO

13. ročník Fraštackého putovanie za vínom vylákal do ulíc Hlohovca nielen miestnych milovníkov zlatého moku, do mesta zavítal aj kopec cezpoľných návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci vína v uliciach: Fraštacké putovanie prilákalo stovky návštevníkov, FOTO
26
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Počas 13. ročníka obľúbeného vinárskeho podujatia Fraštacké putovanie za vínom, ktoré sa uskutočnilo v sobotu 27. apríla 2019, prúdili ulicami mesta stovky amatérskych degustátorov s typickými plátennými taškami s logom podujatia na krku.

Na svojom putovaní mali návštevníci možnosť navštíviť 25 prevádzok a v každej z nich ochutnať vína minimálne od jedného vystavovateľa, na väčších stanovištiach sa niekedy nachádzali aj traja či štyria vinári.

Na podujatí nechýbali najsilnejšie vínne značky regiónu, ale svojím vínom sa prišli pochváliť aj vinári z iných kútov Slovenska. Na viacerých stanovištiach mali pre návštevníkov pripravené okrem vína aj dobré jedlo a kultúrny program.

Podujatie každoročne organizuje Cech vinárov Hlohovecka. „Veľmi pekne ďakujeme všetkým vinárom, návštevníkom i majiteľom či prevádzkarom jednotlivých stanovíšť, že prispeli k skvelej pohodovej atmosfére tohto už 13. ročníka Fraštackej vínnej cesty. 41 vinárov v 25ich prevádzkach prezentovalo svoje vínka pre približne 1000 vínachtivých účastníkov,“ zhodnotil podujatie jeden z organizátorov, Michal Kálman z Vinotéky pod Urbánkom.

V našej fotogalérii sa môžete presvedčiť o tom, že Fraštacké putovanie za vínom je výnimočné podujatie plné dobrej nálady v príjemnej spoločnosti.

Ulicami putovali milovníci vína: Fraštacké putovanie prilákalo stovky návštevník
26
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM