Klaudia Goncalves Kultúra Správy Samospráva

Milovníci kultúry sa dočkali: Hľadisko amfiteátra prešlo rekonštrukciou, FOTO

Po dvoch mesiacoch trvania rekonštrukcie prebralo mesto Hlohovec 4. septembra od zhotoviteľa dokončenú stavbu mestského amfiteátra.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci kultúry sa dočkali: Hľadisko amfiteátra prešlo rekonštrukciou, FOTO
7
Galéria

V objekte amfiteátra v Zámockej záhrade prešlo rekonštrukciou hľadisko, sedenie, schodisko, podsvietenie stupienkov, čo uľahčí divákom na podujatiach orientáciu v nočných hodinách. Prvá etapa rekonštrukcie pozostávala tiež z obnovy osvetlenia, inštalácie nových lavičiek – 60 miest bude disponovať operadlami, väčšina lavičiek však bude bez operadiel. Areál bol vyštrkovaný. Kapacita zrekonštruovaného amfiteátra je 660 miest na sedenie.

Celková suma nákladov použitých na rekonštrukciu bola viac ako 200-tisíc eur. V druhej etape by mali práce pokračovať rekonštrukciou premietárne a javiska.

„Rekonštrukcia v amfiteátri sa dotýka hľadiska a sadových úprav. Obnovené budú hľadiskové stupne a lavičky, elektroinštalácia a osvetlenie a tiež prívod vody a odkanalizovanie,“ povedala pre náš portál Zuzana Hrinková – Siebenštichová  z MsÚ v Hlohovci. O tom, či sa v rekonštrukcii bude pokračovať, rozhodnú poslanci Mestského zastupiteľstva v tvorbe rozpočtu na ďalší rok. Prvým podujatím v zrekonštruovaných priestoroch bude 16. septembra o 18:00h. Show Otta Weitera.

Podľa údajov z mestskej kroniky sa nad výstavbou amfiteátra v Zámockej záhrade začalo uvažovať na jeseň v roku 1955. Netrvalo ani dva roky a stavba začínala vítať prvých návštevníkov. V roku 1957 kronikár napísal: „V minulom roku začatá stavba amfiteátra bola dokončená v tomto roku. Už od jari tu pracovali brigády z miestnych úradov, podnikov, závodov a škôl. Bolo potrebné previesť úpravu v hornej časti hľadiska, kde bola postavená oporná stienka s kabínou pre premietací prístroj a pre operátora.“

Amfiteáter v Hlohovci po rekonštrukcii sedenia
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM