Erik Bojničan Rôzne

Milovníci jahôd, prichádza vaše obdobie: Ako to vyzerá so samozbermi v okolí nášho mesta?

Jahody sa už v niektorých lokalitách červenajú. To je zaiste dobrá správa pre všetkých milovníkov tohto sladučkého ovocia. Ako to vyzerá so samozbermi v okolí Hlohovca?

Ilustračný obrázok k článku Milovníci jahôd, prichádza vaše obdobie: Ako to vyzerá so samozbermi v okolí nášho mesta?
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Minulý rok polia, kde sa uskutočňoval samozber jahôd, boli nimi doslova obsypané. V okolí nášho mesta to boli predovšetkým polia v Bučanoch, Borovciach. Ako vyzerá situácia s týmito obľúbenými sladkými plodmi tento rok?

Aprílové mrazy, ktoré zasiahli naše územie príliš nepotešili poľnohospodárov. Svoje by o tom vedeli rozprávať práve aj ovocinári. Ako na svojej stránke na Facebooku uvádza spoločnosť, ktorá má pod palcom práve polia pri Bučanoch a Borovciach, predpoklad bol, že prvé jahody by sa mohli zberať už okolo 20. mája. No plány odsunuli práve mrazy.

„Kvôli jarným mrazom sa termín zberu posunie asi o 10 dní. Samozber jahôd teda začne až niekedy v prvom júnovom týždni. Z prvej fázy, z takzvaného kráľovského kvetu býva najbohatšia úroda aj najväčšie plody. Tu nám mráz narobil najväčšie škody,“ informujú ďalej pestovatelia.

Samotný samozber by však podľa zamestnankyne spoločnosti byť ohrozený nemal. „Termín začiatku samozberu bude koncom mája alebo začiatok júna, všetko bude záležať od počasia,“ vyjadrila sa pre náš spravodajský portál.

Môže vás zaujímať:

Jedinečná akcia neobíde ani naše mesto: Čo sa chystá v Hlohovci počas Noci múzeí?

Štúrova a Hollého sú klasika: Hlohovec má ale aj názvy ulíc, aké zrejme nikde inde nenájdete

Skrášľujú Hlohovec a teraz vymysleli novinku: V meste budeme môcť natrafiť na podpichovačné od­kazy

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM