Erik Bojničan Samospráva

Miesto, ktoré sme si obľúbili: Aké plány sú s parkom na Dilongovej a okolím?

Obľúbené miesto pomaly dostáva novú tvár. Novinkami, ktoré v ňom pribudli to však nemá skončiť. Takéto sú ciele mesta v parku na Dilongovej a v okolí.

Ilustračný obrázok k článku Miesto, ktoré sme si obľúbili: Aké plány sú s parkom na Dilongovej a okolím?
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás informovali poslanci schválili koncepciu verejných priestorov mesta Hlohovec. Koncepcia schválená poslancami má zadefinovaných 21 priestorov, ktoré sú podľa slov primátora z nejakého pohľadu cenné z hľadiska fungovania mesta a pohybu obyvateľov. Z nich v tomto roku mesto Hlohovec podľa slov Miroslava Kollára rieši štyri – Námestie svätého Michala, centrum mestskej časti Šulekovo, lávka Šulekovo – Hlohovec a park s vnútroblokmi na Dilongovej ulici.

Prečítajte si: Plánovaná veľká cyklotrasa v našom regióne: V návrhu koridorov figuruje aj lávka ponad Váh do Šulekova

Nízka bytová zástavba v poslednej menovanej likalite, blízka poloha športovísk a charakteristické zelené vnútrobloky podľa koncepcie verejných priestorov schválenej poslancami tvoria zaujímavé miesto s vysokým potenciálom verejných priestorov. Mestský charakter parku je podľa koncepcie oslabený chýbajúcim funkčným oživením a park neláka návštevníka pretrvať a nie je využitý ani potenciál prepojenia s nábrežím.

Prečítajte si: V Hlohovci vyrastie nové ihrisko: Obyvatelia sa môžu tešiť na Outdoor fitness

Práve táto lokalita je podľa slov primátora Miroslava Kollára miestom, kde sa v jarných, letných a jesenných mesiacoch zhromažďuje najväčší počet ľudí. V ostatnom čase sa v súvislosti s obľúbeným miestom oddychu mnohých Hlohovčanov skloňuje viacero noviniek, medzi ktoré patrí plánované Outdoorové ihrisko či búdka pre knihy, o ktorú sa postarali dobrovoľníci.

Prečítajte si: Parádny počin dobrovoľníkov z Hlohovca: Toto si zaslúži palec hore!

Práve obnovu zeleného parku s doplnením aktívneho funkčného vybavenia a prepojením s Váhom schválili poslanci ako jeden z cieľov pre tento priestor. Ďalšie ciele, ktoré poslanci odklepli sú bezbariérové prepojenie cez vnútrobloky do centra mesta, intenzifikácia zástavby vo vnútroblokoch v mieste garáží a obnova vnútroblokou so škôlkou.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Park na Dilongovej ulici, aké sú s ním plány?
3
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM