Rôzne

Miesto bežne skryté zraku: Hrobka Erdődyovcov v Hlohovci v OBRAZOCH

Návštevníci hlohovského cintorína mali jedinečnú možnosť. Pre verejnosť sa otvorila brána hrobky Erdődyovcov. Pozrite si toto miesto na fotografiách.

Ilustračný obrázok k článku Miesto bežne skryté zraku: Hrobka Erdődyovcov v Hlohovci v OBRAZOCH
9
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Hrobka rodiny Erdődyovcov na cintoríne v Hlohovci je bežne skrytá zraku verejnosti. Mnohí ľudia počas návštevy kalvárie prechádzajú okolo a zvedavo sa snažia do vnútra aspoň nahliadnuť.

Pre všetkých, ktorí mali záujem sa počas Sviatku všetkých svätých toto miesto otvorilo. Miesto posledného odpočinku niekdajšieho vlastníka hlohovského panstvagrófa Imricha Erdődyho, ktorý zomrel na hlohovskom zámku 14. novembra 1925 vo veku 71 rokov navštívilo mnoho ľudí. Tí si nenechali ujsť možnosť sa na toto miesto pozrieť a vypočuť si zaujímavosti z výkladu Františka Kopányho.

Ako Kopány vysvetlil, v hrobke sa okrem Imricha Erdődyho nachádza jeho manželka Irma a zať Ján Hardegg. V v priestore kaplnky Sedembolestnej Panny Márie na cintoríne, ktorá sa nachádza nad hrobkou sa nachádzajú telá grófa Jána Nepomuka Erdődyho jeho manželky Terézie Pálffy a mladšieho príslušníka rodiny Maximiliána Hardegga.

Fotografie z hrobky si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

OBRAZOM: Hrobka Erdődyovcov na cintoríne v Hlohovci
9
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM