Erik Bojničan Samospráva

Mestskí poslanci rozhodli o výške svojich odmien: Koľko eur si privyrobia za službu mestu?

Mestskí poslanci na ostatnom zasadnutí hlohoveckého parlamentu rozhodli aj o výške svojich odmien. Prečítajte si, na koľko ohodnotili svoju službu pre Hlohovec.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí poslanci rozhodli o výške svojich odmien: Koľko eur si privyrobia za službu mestu?
Foto: Zuzana Jakubičková / Zdroj: Dnes24.sk

Na prvom zasadnutí mestského zastupiteľstva sa okrem platu primátora rozhodovalo aj o odmenách pre poslancov. Tie si poslanci rozhodli ponechať na úrovni odmien z minulého roka, čiže nedošlo k žiadnemu navýšeniu.

Naši poslanci tak budú za účasť na zasadnutiach mestského parlamentu dostávať odmenu vo výške 25 eur. Poslanec však nesmie prísť neskôr ako 30 minút po začatí zasadanie a nemôže odísť skôr ako 30 minút pred koncom. V takomto prípade mu bude vyplatená len polovica odmeny. Pri neúčasti poslanca na zasadaní mu odmena nebude vyplatená vôbec,“ uvádza sa v Zásadách odmeňovania poslancov MsZ v Hlohovci.

Podobné pravidlá platia i pri odmeňovaní za účasť v komisiách či v mestskej rade. Aj tu platí skrátenie mzdy v prípade neskorého príchodu alebo skoršieho odchodu. Predsedovi komisie i členom komisie patrí odmena vo výške 12 € za každú účasť na zasadnutí predmetnej komisie. V prípade neúčasti členov komisie môže predseda komisie rozdeliť plánované prostriedky na mimoriadne odmeny členov komisie, ktorí sa zúčastňovali výberových konaní alebo predkladali odborné stanoviská. Členovi mestskej rady patrí za každú účasť na rokovaní mestskej rady odmena vo výške 30 €.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM