Erik Bojničan Samospráva

Mesto vyčlenilo z rozpočtu priamo pre Hlohovčanov viac ako 180 tisíc eur: Ako sa k nim dostať?

Sumu 180 400 eur rezervuje v tomto roku mesto Hlohovec pre žiadateľov o dotácie. Môžu sa o ne uchádzať prostredníctvom projektov v oblasti športu, kultúry, humanitárnej a sociálnej oblasti. Pozrite viac.

Ilustračný obrázok k článku Mesto vyčlenilo z rozpočtu priamo pre Hlohovčanov viac ako 180 tisíc eur: Ako sa k nim dostať?
Zdroj: TASR

V kompetencii primátora je rozdeliť 7500 eur, zostatok budú odsúhlasovať mestskí poslanci. Ako dnes informovala referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová, žiadosti, ktoré budú smerovať k primátorovi, možno zasielať počas celého roka. „Pri týchto projektoch je požadovaná spoluúčasť najmenej päť percent. Ide pritom o dotácie do maximálnej výšky 300 eur,“ uviedla.

Pri dotáciách, o ktorých bude rozhodovať zastupiteľstvo, požaduje mesto minimálnu spoluúčasť žiadateľa 30 percent. Tieto projekty je potrebné podať do 8. februára, pričom žiadateľ môže v kalendárnom roku podať iba jeden projekt. „V prípade, ak nebudú všetky peniaze rozdelené v prvom kole, vypíšeme ďalší termín v druhej polovici roka,“ dodala Hrinková Siebenstichová.

Poslanci majú k dispozícii 155.000 eur na šport, 10.000 eur na kultúru a 7900 eur na humanitárnu a sociálnu oblasť. Primátor môže disponovať 4000 eurami na šport a 3500 eurami na kultúru.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM