Klaudia Goncalves Správy Samospráva

Mesto má záujem o rošírenie kamerového systému: Posilniť chce najmä rizikové zóny

Poslanci Mestského zastupiteľstva schválili predloženie žiadosti na dotáciu od Ministerstva vnútra na posilnenie kamerového systému v rizikových lokalitách mesta.

Ilustračný obrázok k článku Mesto má záujem o rošírenie kamerového systému: Posilniť chce najmä rizikové zóny
Zdroj: TASR

Poslanci Mestského zastupiteľstva (MZ) schvaľovali 2. mája na zasadnutí predloženie projektu Podpora prevencie kriminality a boja proti kriminalite doplnením kamerového systému mesta Hlohovec.

Poslanci schválili účasť mesta vo výzve Ministerstva vnútra, kde je možné získať finančný obnos na rozšírenie kamerového systému v 4 rizikových lokalitách v meste Hlohovec vo výške 95% s 5% spolufinancovaním zo strany mesta. Za hlasovalo 14 prítomných poslancov, jeden nehlasoval.

Zastupiteľstvo schválilo taktiež zabezpečenie realizácie projektu v súlade s podmienkami poskytnutia pomoci a zabezpečenie finančných prostriedkov na realizáciu projektu vo výške 3120 €. Za hlasovalo všetkých 15 prítomných poslancov.

Lokality v ktorých má byť rozšírený kamerový systém:

  • R. Dilonga v parku – monitorovaný bude park vrátane ihrísk a priľahlé nábrežie;
  • Železničná ulica – na konci ulice Štúrova – monitorovať sa bude parkovisko a priľahlá železničná stanica s príslušenstvom;
  • V Šulekove pred cintorínom: monitorovať sa bude objekt autobusovej zastávky, parkovisko pred cintorínom a k nemu priľahlé objekty z dôvodu zamedzenia krádeží do vozidiel a iných objektov, ako aj vytvárania nelegálnych skládok odpadu a iných foriem protiprávnej činnosti;
  • v Zámockej záhrade pri amfiteátri – bude snímaná časť vnútornej lokality amfiteátra, priestor pred amfiteátrom a detské ihrisko;

„Lokality boli vyberané s dôrazom na nevyhnutnosť ich monitorovania, časté incidenty a mieru problematickosti. Cieľom opatrení je prevencia pred páchaním rôznych foriem trestnej činnosti, ochrana verejného poriadku ako aj riziková dopravno-bezpečnostná situácia,“ uvádza dôvodová správa, ktorá bola predmetom rokovania MZ.

Foto: ilustračné

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM