Erik Bojničan Rôzne

Mesto chystá výstavbu nových detských ihrísk: LOKALITY, kde sa obyvatelia môžu tešiť

Hlohovec plánuje v najbližšom období postaviť detské ihriská a plochy na hranie. Prečítajte si, v ktorých lokalitách lokalitách by mali vyrásť, čo všetko na nich bude a kedy sa na ne môžete tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chystá výstavbu nových detských ihrísk: LOKALITY, kde sa obyvatelia môžu tešiť
Zdroj: Dnes24.sk

Tri nové ihriská by mali podľa informácií z radnice v našom meste vyrásť už čoskoro. Ako prezradila referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová, dve nové plochy na hranie pre deti pribudnú na sídlisku na Nitrianskej ulici a detské ihrisko majú v pláne postaviť na Hájskej ulici v Šulekove.

Viacero prvkov

„Vnútrobloky v tejto lokalite sú limitované svahom a samotnými obytnými budovami. Našou snahou je skultivovať priestor, vytvoriť možnosti pre obyvateľov tráviť vonku čas, a nie príliš daný priestor zaplniť atrakciami,“ vysvetľuje Hrinková Siebenstichová.

Sídlisko je rozdelené na tri dvory a z toho sa pri projektovaní vychádzalo. „Dvor 1 je existujúci sánkovací kopec, ktorý bude doplnený lavičkami. Dvor 2 je určený pre vekovú kategóriu detí od 3 do 14 rokov, kde bude umiestnená dvojveža s hojdačkami, šmykľavkou, stenou na lezenie, pohyblivou plochou, trojhrazdou a lanovou pyramídou,“ pokračuje Hrinková Siebenstichová, podľa ktorej na základe požiadavky obyvateľov tam bude umiestnené tiež ihrisko na petanque.

Aj pre najmenších

Dvor 3, ako uvádza mesto, vytvorí priestor na hranie pre najmenších, pre vekovú kategóriu detí do 3 rokov. Bude tam umiestnená vežička s rebríkmi, baby hojdačka, lezecká stena a k pružinkové hojdačky. Z dvorov sa odstránia staré spevnené plochy, dopadové plochy budú mäkké, pryžové. Ostatné plochy sa zrekultivujú a osejú trávou.

„Realizáciu predpokladáme do 2 mesiacov. Priestor sa na jeseň doplní vzrastlými stromami,“ hovorí Hrinková Siebenstichová.

Výstavba ihriska na Hájskej ulici v mestskej časti Šulekovo je podľa mesta v štádiu projektovej dokumentácie, pričom sa uvažuje s podobnými hracími prvkami, s umiestnením lavičiek a tiež stojanov na bicykle. Realizácia je podľa informácií z radnice odhadovaná na prelom leta a jesene.

Môže vás zaujímať:

Chýbajúca šmykľavka na detskom ihrisku Nitrianskej: Primátor vysvetľuje, čo je vo veci…

Kedy otvorí brány a aké bude vstupné? Dôležité info o kúpalisku v Hlohovci pre novú sezónu

Všimli ste si to aj vy? V Zámockej záhrade pília stromy… radnica o tom, čo je vo veci! FOTO

Foto: ilustračné

Mesto plánuje výstavbu nových detských ihrísk
1
Galéria
Zdroj: Mesto Hlohovec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM