Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Mercedes nie je len auto: Najbizarnejšie mená detí v Hlohovci za minulý rok

Okrem tradičných a cudzojazyčných mien sa v evidencii obyvateľov medzi prírastkami za uplynulý rok nájdu naozaj nevšedné detské mená.

Ilustračný obrázok k článku Mercedes nie je len auto: Najbizarnejšie mená detí v Hlohovci za minulý rok
Zdroj: TASR

Najoblúbenejšie mená pre deti narodené Hlohovčanom za rok 2018 sme vám už predstavili, rebríčku kraľujú Adam a Ema. Okrem tradičných a frekventovaných mien dávali však rodičia v Hlohovci deťom aj menej bežné mená.

Dnes už nie je ničím výnimočné, ak dá rodič dieťaťu cudzojazyčné meno, mnohí pomenúvajú svoje ratolesti po obľúbených zahraničných hercoch či iných celebritách. V uplynulom roku sa však v Hlohovci narodili aj deti, ktoré nesú mená značiek automobilov, obchodných domov, hodiniek či módnych návrhárov.

Aké boli teda netradičné mená pre novorodencov v našom meste minulý rok?

Okrem dnes už celkom bežných cudzojazyčných mien ako Liam a Zara, sa do rebríčka prebojovali dievčenské mená Lina a Mercedes a z kočíka na vás v meste môže vykuknúť aj Rolex či Armani.

Ako je to so slobodnou voľbou rodičov pri výbere mena pre ich potomka? Môžu ho naozaj pomenovať akokoľvek? „Odporúča sa pridržiavať lexikónu schválených mien zverejnených na internetovej stránke Mená detí sveta,“ uviedla Viera Marková z odboru Evidencie obyvateľov Mesta Hlohovec.

Foto: ilustračné

Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM