Zuzana Jakubičková Bowling

MBL: BMW Invest takmer odvrátil kliatbu, no kanárici perie opäť nepustili

V ťaháku 15. kola narazili proti sebe víťazi prvého a druhého ročníka MBL. BMW Invest chcel ukončiť nie príliš lichotivú bilanciu (0:4) zo vzájomných zápasov s Krátkym Procesom. Krátky Proces ako jediný tím, ktorý ešte v tomto ročníku neokúsil trpkosť prehry, bol však miernym favoritom.

Ilustračný obrázok k článku MBL: BMW Invest takmer odvrátil kliatbu, no kanárici perie opäť nepustili
Foto: Zuzana Jakubičková

Hráči BMW Investu tento zreteľ evidentne nezobrali do úvahy, keď prvú rundu zahrali vynikajúco a s polčasovým náskokom 74 bodov dostávali sebavedomie lídra do kolien. Ten však zdvihol hlavu hneď po výmene dráh a v polovici druhej rundy kanárici dokonca viedli.

V infarktovom závere sa na chvíľu dostali do vedenia znovu bmwéčkari, aby napokon záverečné desiate hody všetko opäť zmenili. Pevnejšie nervy preukázal Krátky Proces, ktorý vyhral v pomere 948:944, t.j. o 4 koly! Postarala sa o to najmä najlepšia hráčka kola Katka Šefrániková, ktorá si slušnou porciou strikov nazbierala dokopy 353 bodov.

Sériu neporaziteľnosti naťahoval aj Hotel Jeleň, hráčov OTC zdolal po opäť dobrom výkone. Naopak nezávideniahodnú sériu prehier ukončil Sugo Team, ktorý však porazil Junior po dosť rozpačitom výkone. Jediného výsledkového prekvapenia sme sa dočkali v zápase Camel-Nepočujúci Team, v ktorom Camel stratil dva body potrebné do záverečnej finálovej nadstavby.

V ďalších zápasoch už favoriti nemali so svojimi súpermi také pochopenie:

  • Bowlingriders prehádzal HKM o 232 bodov
  • Postavičky sa nemaznali s hráčmi Haligales a zvíťazili rozdielom 124 bodov
  • No Comment bol od Mix-u lepší o 217 bodov
  • B-Team zanechal za sebou Real o 88 bodov
  • Štamgasti potvrdili tretie miesto výhrou nad Soroš-om o 81 bodov
  • Deicide skolil Načo kukáte o 138 bodov
  • Bacigala Team vyhral po nie moc dobrom výkone nad Laky Team-om o 31 bodov

Vyrovnanejší zápas sa čakal medzi Cibak Team-om a Z@vináč-om. Cibákovci si však druhé miesto v tabuľke opäť bez problémov ustrážili aj vďaka dvojici svojich bombardérov Pavla Tkáča a Tomáša Wesolowského. Tomáš zhodil najvyšší súčet kola 358 bodov a Cibak Team tak naďalej poškuľuje po métach najvyšších.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM