Erik Bojničan Rôzne

Maturita hlohoveckých gymnazistov na FOTKÁCH: Čo sa dá stihnúť cez akademický, smelé plány študentov

Definitívna bodka za štúdiom na strednej škole je ústna maturita. Jej neklamnými znakmi sú pekne oblečení mladí ľudia so zelenými stužkami, ktorých v tieto májové dni môžeme stretnúť aj v uliciach nášho mesta. Počas tohto týždňa maturujú hlohovskí gymnazisti.

Ilustračný obrázok k článku Maturita hlohoveckých gymnazistov na FOTKÁCH: Čo sa dá stihnúť cez akademický, smelé plány študentov
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Slovenčina, matematika, dejepis, geografia, náuka o spoločnosti, jazyky, atď. Tým všetkým si museli prejsť maturanti, ktorí svoju skúšku dospelosti skladajú tento týždeň aj na Gymnáziu Ivana Kupca v Hlohovci. Pri našej návšteve väčšina študentov na odpoveď pri zelenom stole z nejakého toho predmetu ešte len čakala, niektorí však už mali maturitu za sebou. Študenti sa spoliehali predovšetkým na svoje vedomosti, ale na pomoc k zelenému stolu si viacero z nich zobralo aj talizmany pre šťastie.

Príprava najmä počas celého roka, ale aj cez akademický týždeň

Väčšina študentov sa zhodla na tom, že najväčšmi, čo sa učenia týka zabrali cez akademický týždeň, ktorý nasleduje po tradičnom nosení tabla. „Snažila som sa učiť priebežne počas celého roka, ale najviac som toho stihla cez akademický týždeň,“ prezradila nám Miriam.

Aj Monika, ktorá sa chystá na Newyorskú univerzitu do Prahy sa matematiku učila celý rok, ale hlavne cez akademický týždeň. „Cítila som sa pripravená, aj keď človek nemôže vedieť všetko. Otázka, ktorú som si vytiahla mi celkom sadla. Síce som si ju veľmi nepozerala, ale našťastie nebola z tých ťažkých,“ prezradila nám.

Študent Tomáš sa väčšinu otázok stihol naučiť cez akademický týždeň. „Pripravoval som sa cez akademický týždeň, ale cítim sa na to. Na vysokú školu sa chystám do Brna na Masarykovu univerzitu, kde mám prímacie skúšky už našťastie úspešne za sebou. Teda už len maturity,“ povedal pred vstupom do skúšajúcej miestnosti.

Jakub učenie podľa jeho slov mierne podcenil. „Akademický týždeň, plus dnes. Dajme tomu, že to stačilo. Teraz som sa začal učiť na slovenčinu, tak ešte neviem ktorú otázku by som si chcel vytiahnuť. Na výšku sa chystám na právo,“ uviedol.

Aj maturant Adam nechal učenie na akademický týždeň. No podľa jeho slov sa cíti byť pripravený: „Trochu stres mám, ale som pokojnejší ako som čakal.“

Obľúbené otázky sa veľmi neťahali

Michal, ktorý chce ísť študovať techniku sa učil hlavne cez akademický týždeň a posledných pár týždňov pred maturitou. „Niečo viem, niečo neviem, niečo si vymyslím. Teraz som bol z matematiky a bolo to dobré. Veľmi som nerozmýšľal nad otázkou, ktorú si chcem vytiahnuť, ale tá ktorú som si vytiahol bola dobrá,“ povedal s úsmevom.

„Chcela som si vybrať inú otázku, ale vytiahla som si niečo čo som vôbec nechcela,“ povzdychla si študentka Alica.

Martin, ktorého po maturite čakajú ešte prijímačky na medicínu sa podľa jeho slov učil asi dva týždne. „Neviem či príprava stačila, ale hádam áno. Zatiaľ som mal maturitu zo Slovenčiny. Mal som Modernu v Slovenskej a svetovej literatúre a a umelecký odborný štýl. Aj keď to nebola otázka, ktorú som chcel mám z odpovede dobrý pocit,“ povedal po tom, čo vyšiel z miestnosti, kde prebiehala skúška.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako vyzerajú ústne maturity na hlohovskom gymnáziu!

Čítajte tiež:

Skúška dospelosti opradená poverami: Hlohoveckí študenti sa vybavili takýmito talizmanmi :) FOTO

Študenti v Hlohovci sa postarali o tablá od výmyslu sveta: Aha, čo všetko sa dá vidieť vo výkladoch

Hlohovskí študenti sa postarali o riadny rozruch: Úsmevy, klaksóny, tablá aj zbieranie peňazí :) FOTO a VIDEO

Gymnazisti z Hlohovca a skúška dospelosti: Takto to vyzeralo v deň D
11
Galéria
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM