Erik Bojničan Kultúra

Marcový program kina Úsmev: Filmové pecky, klubáče ale aj rozprávky ktoré vás pohltia!

Hlohovecké kino Úsmev prichádza v marci s nádielkou nových filmov. Nechýba hneď niekoľko kúskov, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti.

Ilustračný obrázok k článku Marcový program kina Úsmev: Filmové pecky, klubáče ale aj rozprávky ktoré vás pohltia!
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Socializmus – FK URANIA 1919

Štvrtok 3. marec o 20:00

Španielsko, Francúzsko / ČT, 102 min, Réžia a scenár: Jean-Luc Godard/2010

Súrodenci Florine a Lucien sa rozhodnú stráviť deň svojich narodenín premýšľaním o význame slov Voľnost – Rovnosť – Bratstvo. S detskou úprimnosťou položená otázka nedovoľuje rodičom obmedziť sa na otrepané klišé, a tak spolu s tvorcami a divákmi musia bilancovať odkiaľ prišli a kam dospeli tieto ideály.

Kandidát

Piatok 4. marec o 19:00

Česko / Slovensko, 106 min.

V dnešnej dobe sú najcennejším zbožím informácie. Film ukazuje veľkou moc médií, ktorá manipulovaním s udalosťami môžu ovplyvňovať celý svet. Príbeh sleduje zákulisie politickej kampane kandidáta na prezidenta. Úspešný a vplyvný majiteľ reklamnej agentúry Adam Lambert prijíma lukratívnu zákazku na realizovanie prezidentskej kampane pre zvláštneho kandidáta – nevýrazného, malomestského podnikateľa. Cieľom je iba rozvíriť politické vody a ubrať hlasy protistrane. No on sa zaprisahal, že z tejto nuly urobí nového prezidenta.

Zambezia – Detské predstavenie

Sobota 5. marec o 17:00

Aha deti, kto to k Vám letí no predsa mladý sokol Kail, ktorý i napriek zákazom svojho otca sa vydá na dobrodružnou výpravu do bájneho vtáčieho mesta Zambezia. Chce sa stal členom prestížnej letky ktorá chráni mesto pred útoky nepriateľa. Jeho otec sa ho snaží zadržať. Kai a jeho spriaznená duša Zoe musia použiť všetky svoje sily, aby pred zlým jašterom uchránili toto jedinečné mesto.

Stážista

Sobota 5. marec o 19:00

USA, 121 min

Predstavujeme Vám film úspešnej americkej režisérky Nancy Meyers, ktorá si svojimi filmami získala srdcia diváčok, ale hádam i prísediacich mužských partnerov. Do jej filmografie pribudol aktuálny film Stážista – romantická biznis komédia. Režisérka očividne vie, ako na ženy, aby si pohoveli v oddychovom kino-kresle s pocitom zadosťučinenia mužskému pokoleniu, ktorému bezvýhradne velia práve ony. Hlavnými predstaviteľmi je Robert De Niro, hrá vo filme Bena Whittakera, 70letého vdovca, ktorý si uvedomil, že odchod do dôchodku nie je až tak skvelý, ako sa hovorí).

Hundroš

Nedeľa 6. Marec o 19:00

Fínsko / ČT, 104 min.

„Vie, že lepšie už nebude… ” Komédia o nevrlom starcovi, ktorý sa vydáva do mesta, aby v rodine svojho syna rozpútal menšie peklo . Hundroš je muž z minulosti. Vie, že dobre už bolo a nič pekné ho nečaká. Uzatvára sa pred všetkým moderným, pretože svet pre neho skončil v r. 1953. Z ulity ho vyženie až bolestivý úraz. Nutnosť navštíviť lekárov. Fo filme čaká na nás veľavravných epizód.

Večne mladá

Utorok 8. marca 2016 o 18:00

Kto z nás by nechcel prestať starnúť? Ani nie tridsaťročná Adaline havaruje so svojim autom a stane sa zázrak – nie len, že nehodu prežije, ale už nikdy viac nezostarne ani o jediný deň a žije ďalších 80 let. Večná mladosť sa však zrazu prejaví ako prekážka v bežnom živote. Adaline bezmocne sleduje, ako jej dcéra starne, až je staršia ako ona. Dlhodobo nemôže prežívať lásku. Nakoniec zostáva úplne sama.

Sils Maria – FK URANIA 1919

Štvrtok 10. marec o 20:00

Francúzsko, Švajčiarsko, Nemecko / ČT, 123 min., Režisér Olivier Assayas/2014

Očarujúca a stále atraktívna štyridsiatnička Maria Enders je na vrchole svojej herecké kariéry, ktorú pred dvadsiatimi rokmi odštartovala stvárnením provokatívnej a nezabudnuteľnej postavy Sigrid. Práve prijala ponuku zahrať si v súčasnom remaku tohto slávneho filmu, avšak teraz sa má zhostiť role staršej Heleny, ktorú Sigrid zvedie a doženie až k samovražde.

Posledný lovec čarodejníc

Piatok 11. marec o 19:00

USA, 107 min.

Armády lovcov čarodejníc, bojovníci „Sekery a kríže", vedú svoju vojnu proti hrozivému nepriatelovi po celé storočia a bojujú s čarodejnicami na všetkých miestach Zeme. Jeden z nich, Kaulder, zničí samotnú čarodejnícku Kráľovnu a tá ho s posledným dychom preklaje k večnému životu. A tak je navždy odtrhnutý od svojej rodiny. Kaulder trávi stovky rokov tým, čo vie najlepšie – loví a zabíja čarodejnice.

Pan: Cesta do krajiny nekrajiny – Detské predstavenie

Sobota 12. marec o 17:00

USA / Dabing, 111 min.

Peter je neskrotný 12-ročný chlapec s rebelskými sklonmi. V chladnom londýnskom sirotinci, žije celý svoj život. V jednu neuveriteľnú noc Petra zo sirotinca unesú a zrazu sa ocitne v rozprávkovom svete plnom pirátov, bojovníkov a víl, zvaného Krajina – Nekrajina. Tu sa stretáva s úžasnými dobrodružstvami, lietaním a bojom na život a na smrť, počas ktorých sa snaží odhaliť tajomstvo svojej matky, ktorá ho kedysi nechala v sirotinci a tiež pochopiť jeho miesto v tejto zázračnej krajine.

Ako malí chlapci

Sobota 12. marec o 19:00

Francúzsko / Dabing, 95 min.

Thomas sa práve zasnúbil s Lolou. Stretáva sa s otcom svojej nastávajúcej s vyhliadkou krásneho rodinného života. Pevne verí v jeho požehnanie. OMYL! No budúci svokor Gilbert má pocit, že vďaka svojmu tridsať ročnému manželstvu prišiel o kus mladosti. A tak prehovára Thomasa, aby si nebral jeho dcéru Lolu, všetko nechal a začal si s ním užívať života. No a čuduje sa svete. Obaja sa ponorí do svojho nového divokého života – ako malí chlapci

Rytmus – Sídliskový sen

Nedeľa13.marec o 19:00

Česko – Slovensko, 90 min

Film vznikal 8 rokov a zblízka dokumentuje život jednej z najznámejších osobností Česko-slovenské hudobnej scény. Patrik „Rytmus" Vrbovský vyrastal v obyčajné rodine na sídlisku v Piešťanoch. No kvôli svojmu pôvodu sa zrazu stretáva s predsudkami okolia. Dnes vydáva hudobné

Pasoliny – FK URANIA 1919

Štvrtok 17. marec o 20:00

Francúzsko, Taliansko, Belgicko / ČT, 86 min, Režisér Abel Ferrara/ 2014

Biografické dráma pojednávajúca o dramatickom sklonku života kontroverzného talianskeho filmára. Píše sa rok 1975. Päťdesiatnik Pier Paolo Pasolini práve ukončil natáčanie svojho posledného filmu Saló aneb 120 dní Sodomy. Prežíva najbúrlivejšie obdobie svojej už tak pohnutej kariéry. Stojí proti nemu dobová verejnosť, filmová kritika i politické elity. Pasolini sa chystá na natáčaní nového filmu – filmu, který nikdy nedokončí…

Šibenica

Piatok 18. marec o 19:00

USA / Dabing, 87 min.

Pozývame Vás na horor ako vyšitý. Dvadsať rokov po tom, čo behom stredoškolského divadelného predstavenia zomrel pri nehode predstaviteľ hlavnej roly. Študenti tejto malomestskej školy sa rozhodnú uctiť si výročie dávnej tragédie znovu uvedením tejto inscenácie. Nakoniec zistia, že niektoré veci je lepšie nekriesiť.

Paddington – Detské predstavenie

Sobota 19. marec o 17:00

Veľká Británia / Francúzsko / Kanada / Dabing, 98 min

Náš medvedík nie je len tak obyčajný medvedík. Pochádza z najtemnejšieho Peru. Nosí červený klobúčik a najviac miluje marmeládové sendviče. Keď zemetrasenie zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby si tu našiel novú rodinu. Sám a opustený na paddingtonskom nádraží pomaly zisťuje, že život vo veľkomeste nie je úplne taký ľahký, ako si ho predstavoval. Tak poďme sledovať dobrodružstvá tohto zvláštneho medvedíka.

Tucker a Dale vs. Zlo

Sobota 19. marec o 19:00

Kanada, USA / Dabing, 89 min.

A je tu pozvanie na horror. Dvaja neodolatelní “burani” zo zapadákova v Západnej Virginii, sa vydávajú do polorozpanutého domu, ktorému hovoria chata. Chýstajú sa tu vypiť pár pív, chytiť pár ryb a užiť si trochu zábavy. Skupinka stredoškolských študentov, ktorú stretnú cestou, z ich podozrivého chovania a vzhľadu usúdíli, že takto nemôže vyzerať nikdo iný, len dvaja šialeni zabijaci z vidieka. Zdá sa, že kľudné prázdniny Tuckera a Dalea prinesú nečakané krvavé a zábavné zvraty.

Môj kráľ

Nedeľa 20. marec o 19:00

Francúzsko / ČT, 125 min.

„Pravidlá deštruktívnej vášne“ Emocionálna dráma, odohrávajúca sa v priebehu niekoľkých rokov, zachytáva komplikovanú a deštruktívnu povahu vzťahu medzi mužom a ženou. Tony je po vážnej lyžiarskej nehode. Je závislá na starostlivosti zdravotníckeho personálu a liekoch proti bolesti, využíva nečakane nadobudnutý čas k spätnému pohľadu na turbulentný románik s mužom menom Georgio.

Evanjelium podľa Matúša – FK URANIA 1919

Štvrtok 24. marec o 20:00

Francúzsko, Taliansko / Dabing, 142 min, Režisér Pier Paolo Pasolini / 1964

Predstavujeme Vám taliansko-francúzsky čiernobiely film z roku 1964, ktorý je pokladaný za jeden z najlepších svetových filmov s biblickou novozákonnou tematikou. Ako námet poslúžila režisérovi kniha Nového zákona Evanjelium podľa Matúša. Režisér vo svojom filme použil striktne doslovné citácie z Matúšovho evanjelia. Tento postup vysvetlil slovami: „ Slová a obrazy nikdy nemôžu dosiahnuť poetickú hĺbku tohto textu.“

Nemilosrdní

Piatok 25. marec o 19:00

Francúzsko / Dabing, 90 min.

Jean Reno sa nám predstaví v tomto filme ako Serge Buren – legendárny policajt, nočná mora všetkých kriminálnikov. On a jeho policajný tým vyznáva trochu nevšedné vyšetrovacie postupy. Medzi ich osvedčené a obľúbené metódy patria „prepadovky“ a výsluchy zadržaných s použitím baseballových palíc. S obľubou ignorujú pravidla v priebehu veľkolepých zatknutí.

Mimoni – Detské predstavenie

Sobota 26. marec o 17:00

USA / Dabing, 91 min.

Deti, zamysleli ste sa niekedy nad tým, prečo vlastne ti žltučkí a k zjedeniu roztomilí Mimoni dobrovoľne slúžia Gruovi, zloduchovi s veľkým Z? Odpoveď Vám prináša animovaná komédia Mimoni, ktorá z nich konečne a zaslúžene robí hlavné postavy ich vlastného príbeh. Tak nezabudnite si prísť pozrieť animovanú rodinnú komédiu na ktorú ste predsa čakali!!!

Všetko je stratené

Sobota 26. marec o 19:00

USA / Dabing, 106 min.

Z chovania osamelého morského vlka vycítite, že v živote zažil už mnoho kríz. Ani ta, pri ktorej sa jeho jachta stretla s plávajúcim kontejnerom plným čínskych topánok, ho spočiatku nevykoľají. Jednoducho zalepí mohutnú dieru v boku lodi, ktorá po náraze vznikla, a pláva vpred k najbližšej pevnine a bezpečiu. Lenže táto zrážka je len ochutnávkou pred sériou katastrof, ktorým musí skúsený moreplavec čeliť. A to stále ešte nie je všetko…

Krutá rasa

Nedeľa 27. marec o 19:00

Juhoafrická republika, USA / Dabing, 87 min.

V hororovom príbehu bratia Matt a John plánujú spolu stráviť týždeň dovolenky spoločne so svojimi priateľkami Nicki, Sarou a ich kamarátom Noahem. Chcú si užiť trochu zábavy a odpočinku na exotickom ostrove. Na mieste je však zrazu jeden člen výpravy brutálne napadnutý psom. Preto sa rozhodnú, že ostrov opustí. No lietadlo, ktorým do tohto strateného raja prileteli, nachádzajú v troskách. No to nie je ta najhoršia správa. Podarí sa výprave uniknúť…

Marguerite – FK URANIA 1919

Štvrtok 31. marec o 20:00

Francúzsko, Česko, Belgicko / ČT, 127 min, Režisér Xavier Giannoli / 2015

Predstavujeme Vám komediálnu drámu. Paríž v dvadsiatych rokoch. Marguerite Dumont je bohatá žena, milovníčka hudby a opery. Už celé roky pravidelne spieva pre svojich hostí. Lenže spieva zúfale falošne a žiaľ nikto jej nikdy nepovedal pravdu. Všetko sa skomplikuje, keď sa rozhodne zaspievať pred skutočným publikom, v parížskej Opere.

Foto: ilustračné, Zdroj: kino Úsmev Hlohovec

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM