Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Máme plán B? Žiaci výtvarného odboru zožali úspech na medzinárodnej súťaži

Žiaci základnej umeleckej školy v Hlohovci získali štyri ocenenia na 21. ročníku medzinárodnej výtvarnej súťaže v Banskej Štiavnici. Témou bolo životné prostredie.

Ilustračný obrázok k článku Máme plán B? Žiaci výtvarného odboru zožali úspech na medzinárodnej súťaži
18
Galéria
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

V priestoroch Slovenského banského múzea v Banskej Štiavnici sa 11.apríla 2019 uskutočnila vernisáž výstavy MY SA NEVIEME SŤAŽOVAŤ NAHLAS.

Už 21. ročník rovnomennej medzinárodnej výtvarnej súťaže so zameraním na ochranu prírody a environmentálnu výchovu bol na aktuálnu tému: Máme plán B ?

Zadanie otvorilo autorom priestor na výtvarné uvažovanie o prírode a našom vzťahu k nej.

Na zadanú tému sa výtvarnou formou rozhodli reagovať aj žiaci zo ZUŠ Hlohovec. Organizátorom prišlo do súťaže rekordne viac ako 1000 žiackych prác. Veľmi zaujímavé bolo vekové rozpätie súťažiacich – od materských škôl až po dospelých autorov.

“Celkovo si naša ZUŠ v Hlohovci odniesla 4 ocenenia. Ocenenia mesta Banská Štiavnica získali Barbora Polčicová, Linda Čižmárová Matúš Krajný z mojej triedy a Kristína Rexová z triedy p. uč. Valachovej. Vo výstavných priestoroch boli okrem odmenených prác vystavené aj práce ďalších žiakov výtvarného odboru ZUŠ v Hlohovci,” uviedla Martina Chudá, ktorá vyučuje výtvarný odbor na ZUŠ v Hlohovci.

Ocenené, aj súťažné práce si môžete prezrieť v našej fotogalérii.

Foto: ZUŠ Hlohovec

Máme plán B? Žiaci výtvarného odboru zožali úspech na medzinárodnej súťaži
18
Galéria
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM