Erik Bojničan Kultúra

Máj v Hlohovci ponúkne množstvo podujatí: 10 akcií, ktoré by bola škoda premeškať

Nič nedobije baterky tak, ako vyčistiť si hlavu na zaujímavej akcii. Zapisujte si do kalendárov, čo všetko sa dá v máji zažiť v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku Máj v Hlohovci ponúkne množstvo podujatí: 10 akcií, ktoré by bola škoda premeškať
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Slovensko – Čierna Hora

3. máj o 18:30 hod., Športová hala na Zábraní

Hlohovec bude v úvode mesiaca máj hostiť športový sviatok. V našom meste sa odohrá kvalifikačný zápas slovenskej reprezentácie hádzanárov o postup na Majstrovstvá Európy 2018 v Chorvátsku proti výberu Čiernej Hory.

Fraštacký trh – jarná edícia

6. máj od 9:00 do 16:00 hod., Františkánsky park

V priestoroch Františkánskeho parku v Hlohovci bude opäť o niečo viac ruchu ako je zvykom. Počas prvej májovej soboty sa tam totiž bude konať ďalšie pokračovanie Fraštackého trhu. Na jeho jarnej edícii sa opäť môžete tešiť na predajcov s najrôznejšími výrobkami a zaujímavý sprievodný program.

Festival maskotov

7. máj od 14:00 do 17:00 hod., Peterská Bašta

Akcia, ktorá zaiste poteší najmenších Hlohovčanov. Počas festivalu maskotov sa môžete na Peterskej Bašte tešiť na 22 maskotov, nafukovacie atrakcie, šaša s výrobou balónou, detskú diskotéku a rôzne súťaže pre deti.

Aj muži majú svoje dni

9. máj o 19:00 hod., Empírové divadlo

Porozumieť ženám? Nemožné/?/… Nahliadnite za oponu večných mužských únikov a priblížení svetu žien a riešenia. Dilemy: s nimi alebo bez nich? Rozohrané situácie prinesú množstvo zábavných momentov, nečakaných zvratov, zápletiek a možno aj odpoveď na otázku, či je vôbec možné žiť bez žien… Štyria sexi muži ponúkajú svoj návod.

Rodná domovina

11. máj o 17:00 hod., Kino Úsmev

Dobrú náladu pri melódiách heligónky môžete zažiť v kine Úsmev. Pripravte sa na zábavu v podaní Kysuckej vrchárskej heligónky. Hosť programu je Duo Aramis a slovom a vtipom bude zabávať Števo Hruštinec ako moderátor večera.

DarkSide recs. night

12. máj o 21:00 hod., Keltský dvor

Táto májová noc sa ponesie v rytme zlámaných beatov a mesto Hlohovec zažije poriadnu tanečnú párty. Môžete sa tešiť na sety popredných zahraničných ale aj domácich djov. Svoje umenie predvedú Optimal, Deltaphoenix, Cockroach, Zybex a ďalší.

Deň kvetov

13. máj od 8:00 do 14.00 hod., Nám. sv. Michala

Námestie svätého Michala v Hlohovci sa už po osemnásty krát zaplní stánkami, v ktorých bude možné obdivovať známe i netradičné kvety, dreviny a doplnky záhrad a mnoho iného. Aj tento rok nás čaká tradičný Deň kvetov.

Literárne potulky Hlohovcom

20. máj od 9.00 hod., Zraz v parku pri Vlastivednom múzeu

V máji sa môžete tešiť na putovanie zaujímavými miestami Hlohovca, ktoré vstúpili do básní a románov. V refektári františkánskeho kláštora sa dozvieme o priateľstve mnícha a mladého básnika, veža Kostola sv. Michala bude svedkom bojov o prvý Československý štát… Tieto a mnohé ďalšie príbehy budú v tento deň rozpovedané.

Keď legendy ožijú

27. máj od 13:00 do 21:00, Francúzske terasy Zámockej záhrady

Občianske združenie Zámok Hlohovec pozýva na originálne podujatie. Počas poslednej májovej soboty budete mať na Francúzskych terasách v Zámockej záhrade možnosť vstúpiť do strašidelných i veselých príbehov starých hlohovských povestí a legiend.

Z dreva vyrezané alebo Jánošík podľa Vivaldiho

30. máj o 19:00 hod., Empírové divadlo

Osudy zbojníka Juraja Jánošíka, ktorého národná tradícia zobrazila v početných umeleckých dielach, sa v terajších časoch stávajú predmetom parodizujúcich a demýtizujúcich spracovaní. Vlastnú verziu života a smrti tohto legendárneho slovenského zbojníka vytvoril aj Ľubomír Feldek. Divadlo Dobreta vám predstaví práve túto verziu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM